TWITTER CEO'SU JACK DORSEY COVID-19 İLE MÜCADELE İÇİN 1 MİLYAR DOLAR BAĞIŞLIYOR

haber 8 Nis 2020

Twitter kurucu ortağı ve CEO'su Jack Dorsey, Leonardo DiCaprio tarafından kurulan gıda girişiminden başlayarak kişisel servetinin 1 milyar dolarını koronavirüsle mücadele için bağışlayacağını açıkladı.

Jack Dorsey, hayırseverlik fonu aracılığıyla kişisel servetinin %28'ini koronavirüs yardımına adadı. Dorsey, dijital ödeme grubu Square'deki özkaynaklarını yardım için transfer edecek. Bağışın toplam miktarı 1 milyar dolar olacak.

Koronavirüsle mücadelede yapılan en büyük bireysel yardım Dorsey'den geldi.
Kendisi, ilk önce aktör Leonardo DiCaprio tarafından kurulan bir girişime bağışta bulunarak yardım edeceğini söyledi.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg de Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla koronavirüs araştırmalarına yardımcı olmak için 25 milyon dolardan fazla yardım teklif etti.

ABD'de Koronavirüs Etkisi Yükseliyor


ABD'de koronavirus kaynaklı ölümler Salı günü 12.800'ün üzerinde çıktı.

Dorsey, "Neden şimdi?" sorusuna ise "İhtiyaçlar giderek daha da acilleşiyor ve hayatım boyunca yapacağım şeylerin etkisini görmek istiyorum. Umarım bu başkalarına benzer bir şey yapma konusunda ilham verir. Hayat çok kısa, şimdi insanlara yardım etmek için bugün elimizden gelen her şeyi yapalım." şeklinde cevap verdi.

Dorsey'nin tweet attığı bir belge bağlantısı, kuracağı yeni fonun Steve Jobs'un eşi Laurene Powell Jobs ve aktör Leonardo DiCaprio tarafından kurulan Amerika'nın Gıda Fonu adlı yeni bir girişime 100.000 dolar bağışlayacağını gösterdi.

Dorsey'in net servetinin Twitter ve Square'deki hissesi de dahil olmak üzere yaklaşık 3.3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Dorsey, vaat ettiği hisselerin satışına zaman içinde ayak uyduracağını söyledi ve ekledi “Bu paranın etkisi her iki şirkete de uzun vadede fayda sağlamalı çünkü hizmet etmek istediğimiz insanlara yardımcı oluyor."

Yıllardır yaptığı hayırseverliklerin ayrıntılarını gizli tutan Dorsey, fona yapılan tüm bağışların artık kamuya açık bir belge aracılığıyla her zaman görünür olacağını söyledi. Diğer teknoloji girişimcileri de değişen miktarlarda yardım çabaları sözü verdiler. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, pandemi sırasında gıda yardımı için 100 milyon dolar bağış sözü verdi. Geçtiğimiz ay Gates Vakfı 125 milyon dolarlık bir yatırım sözü verdi ancak çeşitli projelere daha fazla yatırım yaptığı düşünülüyor.

Twitter Koronavirüsten Etkilendi Mi?


Twitter Inc, ilk çeyrek gelir görünümüne bakarak koronavirüs salgınının reklam satışlarını düşürdüğünü açıklamıştı. Bu nedenle Mart ayı sonunda bir gelir kaybı olacağını tahmin etmüşlerdi, ancak salgının Twitter platformundaki aktif kullanıcı sayısını artırdığı görüldü. Salgın, Twitter gibi sosyal medya platformlarına olan talebi normalden daha fazla yükseltti. Çünkü insanlar yetkililerden gelen en son haberleri takip etmek ve yakınlarıyla iletişim kurmak için çoğunlukla sosyal medyayı kullanıyorlar.

Twitter, koronavirüsün etkisini açıklayan ilk büyük reklam destekli ABD platformu.

Twitter, 2020 ve sonrasında kabaca dördüncü çeyreğindeki kullanıcı büyümesine paralel olarak günlük kullanıcıları %20 veya daha fazla büyütme sözü verdi. Twitter, toplam günlük etkin kullanıcıların, COVID-19 etkisinin yanı sıra devam eden ürün geliştirmelerinin de etkisiyle %23 artarak 164 milyona ulaştığını söyledi. Jack Dorsey, Twitter kullanan kişilerde anlamlı bir artış gördüğünü söyledi.

Şirket, ilk çeyrek gelirinin geçen yıla göre biraz düşmesini beklediğini söyledi. Daha önce gelirinin 825 milyon dolar ile 885 milyon dolar arasında olacağını tahmin ediyordu. Şirketin gelir raporunu 30 Nisan'da açıklaması bekleniyor.


Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8198307/Twitter-founder-CEO-Jack-Dorsey-donate-1bn-personal-wealth-coronavirus-relief.html