TEST: BITCOIN'İ NE KADAR İYİ BİLİYORSUNUZ?

Yazılar Oca 29, 2021

Bitcoin 21 milyon arza sahip, merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. Ortaya çıkışından bu yana fiyatı oldukça değişken oldu ve ciddi düşüşlerin yanı sıra büyük yükselişler de gördü. Tüm zamanların en yüksek seviyesine ise bu yılın ocak ayında 41 bin dolara çıkarak ulaştı. Wall Street'ten bitcoin hakkında olumlu yorumlar gelmeye başlarken birçok büyük şirket Bitcoin almaya başladı.

Küçüklü büyüklü birçok yatırımcıyı kendisine çeken Bitcoin pek çok özelliğe sahip. Altın gibi güvenli liman olarak kabul görmüş varlıkları bile tahtından sallayacağı düşünülen bu kripto para birimini ne kadar iyi tanıyorsunuz? Kendinizi test etmek ve bilgilerinizi tazelemek için testimizi çözebilirsiniz.

Cevaplar testin sonunda verilecektir. İşaretlediğiniz şıkları not almayı unutmayın.

Hazırsanız başlayalım.

1.Bitcoin'i bulan kişi kimdir?

A.Anthony Pompliano
B.Satoshi Nakamoto
C.Craig Wright
D.Mike Novogratz

2.Bitcoin özel anahtarı (private key) nedir?

A.Hesabınızın şifresi
B.Anonim olarak işlem yapmayı sağlayan anahtar
C.Açık adresi oluşturan gizli anahtar
D.Blok zincire erişim sağlayan kod

3.Son Bitcoin ne zaman çıkarılacak?

A.2023
B.2050
C.2100
D.2140

4.Bitcoin'de çifte harcama (double spending) ne anlama gelir?

A.Aynı Bitcoin'i iki kere harcama
B.İki Bitcoin'i harcama
C.Bitcoin'de çift işlem yapma
D.Hiçbiri

5.Hangisi Bitcoin'in avantajları arasında yer almaz?

A.Sınırlı arza sahip olma
B.Merkeziyetsiz olma
C.Şeffaflık
D.Saniyede sınırsız işlem olanağı

6.Bitcoin genesis (başlangıç) bloku nedir?

A.Blok zincirdeki ilk blok
B.Bitcoin'de işleme alınan ilk blok
C.Genesis mesajı veren blok
D.Her blokta görülen ilk işlem

7.Bitcoin nerede illegaldir?

A.ABD
B.Ekvador
C.Kanada
D.Avustralya

8.Hack saldırısına uğrayan Mt.Gox kripto para borsasından ne kadar Bitcoin çalınmıştır?

A.750.000
B.850.000
C.1.000.000
D.100

9.Bitcoin halving (yarılanma) ne zaman gerçekleşir?

A.Yılda bir kez
B.İki yılda bir
C.Dört yılda bir
D.Aylık

10.Bitcoin nasıl elde edilir?

A.Madencilikle
B.Piyangoyla
C.Kod yazarak
D.Airdrop ile

11.Kağıt cüzdan nedir?

A.Üzerinde özel anahtarın bulunduğu bir kağıt parçası
B.Tek kullanımlık cüzdan
C.Sahte cüzdan
D.Bitcoin'i anlatan kağıtların bulunduğu cüzdan

12.Bitcoin'in en küçük birimi nedir?

A.Bit
B.Coin
C.Smallcoin
D.Satoshi

13.Bitcoin için 22 Mayıs 2010 tarihinde hangi önemli olay gerçekleşti?

A.Bicoin için ilk banka kuruldu
B.Bir pizzacı Bitcoin'i kabul eden ilk şirket oldu
C.Bitcoin için dünyanın en büyük pizzası yapıldı
D.Bitcoin bir ödeme yöntemi olarak ilk defa kullanıldı ve bir ürün yasal olarak alındı

14.Bitcoin'e sürekli eleştiri getiren ünlü altın boğası kimdir?

A.Chris Larsen
B.Josh Rager
C.PlanB
D.Peter SchiffAndrew

15.Hangisi Bitcoin'e yatırım yapan büyük şirketler arasında bulunur?

A.Microstrategy
B.GameStop
C.Tesla
D.Xerox

16.Yakın zamanda Bitcoin'in regüle edilmesi gerektiğini söyleyen kişi kimdir?

A.Elon Musk
B.Andrew Bailey
C.Kuroda Haruhiko
D.Christine Lagarde

17.Bitcoin hangi tarihte en yüksek fiyatı olan 41,940 dolara ulaştı?

A.10 Ocak 2019
B.7 Mayıs 2020
C.8 ocak 2021
D.1 Ocak 2021

18.Aşağıdakilerden hangisi Bitcoin alım satımı yapılan borsalardan birisi değildir?

A.Binance
B.Coinbase
C.Nasdaq
D.BtcTurk

19.Hangi ünlü isim Bitcoin'i bir değer deposu olarak görmektedir?

A.Michael Saylor
B.Kevin O'Leary
C.Jack Dorsey
D.Mark Zuckerberg

20.İlk Bitcoin işlemini gerçekleştiren kişi kimdir?

A.Mark Finley
B.Hal Finney
C.Alex Finney
D.Philip Mark


Cevaplar:

1.B, 2.C, 3.D, 4.A, 5.D, 6.A, 7.B, 8.B, 9.C, 10.A, 11.A, 12.D, 13.D, 14.D, 15.A, 16.D, 17.C, 18.C, 19.A, 20.B