Rusya Birçok Ürünün İhracatını 2022 Sonuna Kadar Askıya Aldığını Duyurdu

Yazılar 10 Mar 2022

Rusya teknoloji, telekom, medikal, otomobil ve tarım ekipmanları ihracatını 2022 sonuna kadar askıya aldı.

Rusya hükümeti, Batı'nın Moskova'ya uyguladığı yaptırımlara misilleme olarak, 2022'nin sonuna kadar telekom, tıbbi, otomobil, tarım, elektrik ve teknoloji ekipmanlarının ihracatını 2022'nin sonuna kadar yasakladı.

Toplamda, ihracatın askıya alınması listesine, vagonları, konteynerleri, türbinleri ve diğer malları da içeren 200'den fazla ürün dahil edildi.

Rusya'da Peugeot, Citroёn, Opel, Jeep, Fiat markalarını üreten ve satan otomobil üreticisi Stellantis, Rusya Ukrayna'yı işgal etmeden önce Batı Avrupa'ya yerel hafif ticari araç ihraç etmeye başlamak istiyordu.

Avrupa ve Amerika’nın aldığı yaptırım kararlarına karşı hala sert tavrını koruyan Rusya ve Putin, ekonominin aldığı darbelere karşı daha ne kadar dayanabilir bilinmiyor. Ancak Rus ekonomisinin her geçen gün kötüye doğru gittiği bir gerçek.

Ukrayna-Rusya arasındaki barış görüşmelerinin son ayağından da bir sonuç çıkmaması üzerine Zelenskyy Putin ile doğrudan görüşme talep etti.

İki devlet arasındaki savaş dünya ekonomisini de büyük sekteye uğratmakta. Geçtiğimiz günlerde 137 dolara kadar yükselen petrol fiyatları BAE’nin petrol arzını artıracağını bildirmesi üzerine 107 dolara kadar geriledi.