RIPPLE (XRP) FİYATININ YÜKSELME NEDENİ NEDİR? XRP FİYATINDAKİ GELİŞMELER

Yazılar 1 Şub 2021

WallStreetBets hareketinin akabinde, şimdilerde bir Telegram kanalı; SEC davasına rağmen XRP'nin fiyatını fırlatmaya uğraşıyor.

TradingView'in kripto para borsası Bitstamp'taki verilere göre, 1 Şubat Pazartesi günü XRP fiyatı 24 Kasım 2020'den bu yana ilk kez 0,70 $ seviyesinin üzerine çıktı.

TradingView Beş Günlük XRP-USD Grafiği (Bitstamp)

XRP'nin fiyatı bu hafta %150 arttı. XRP'nin fiyatı hafta sonu boyunca %45 oranında arttı ve varlık bugün (1 Şubat 2021) 0,75 doları aşmak için daha da yükseldi. Bu yazımızda piyasa değeri itibariyle 4. büyük kripto para birimi olan XRP’nin son zamanlardaki hızlı yükseliş ve çöküş nedenlerini inceleyeceğiz.

Garip olan ise bu durumun, kripto paranın arkasındaki şirket olan Ripple'ın, kayıtsız menkul kıymet sattığı iddiasıyla SEC tarafından dava edildiği bir zamanda ortaya çıkmasıdır. Hatırlanacağı üzere; SEC’in dava açmasıyla birlikte birçok kripto para borsası, XRP’nin ticaretini durdurmaya veya listeden çıkarmaya başlamıştı.

Ancak buna rağmen kripto para, Gamestop ve Dogecoin’i de kasıp kavuran ‘WallStreetBets’ hareketiyle birlikte ilerliyor gibi görünmekte ve özellikle bir Telegram grubu, bu devasa yükselişten sorumlu tutuluyor.

'Pump and Hold XRP' Grubu

Cumartesi günü, takipçilerini yalnızca XRP almaya ve tutmaya teşvik etmek amacıyla bir Telegram grubu oluşturuldu. Grup, 24 saat içinde 200.000 üye toplayarak Telegram'ın kişi sınırına ulaştı ve ikinci grupla birlikte sayıları giderek arttı.

Kripto para hafta sonu yükselmeye başlasa da, grubun esasen ‘1 Şubat 16:30 tarihinde’ kripto parayı yükselteceklerini belirten mesajlar yayıldı. The XRP Bully olarak bilinen Telegram kanalının kurucusu Cumartesi günü, pump’ın (ani yükseltme hareketinin) ana odağının bugün olacağını ima eden bir video yayınladı.

XRP’de Büyük Düşüş

Piyasada yükselişin ardından yaşanan düşüşlerin etkisiyle kripto para borsası Coincheck"sat" düğmesini askıya aldı. Japonya'daki en büyük kripto para borsalarından biri olan Coincheck, Twitter'da yaptığı açıklamaya göre XRP satış siparişlerini işlemeyi geçici olarak durdurdu. İşlevsellik daha sonra ticaret platformu tarafından geri yüklendi.

Askıya alma, token’ın kazançlarının önemli bir bölümünü bırakması amacıyla yapıldı. Token’ın fiyatını yapay olarak yükseltmek için koordineli bir çaba olduğuna inanıldığı ve birçok küçük yatırımcının da bundan etkilendiği bir noktada; XRP Bitfinex'te ayın en yüksek seviyesi olan 0.75 $ 'a yükseldikten sonra bir saat içinde yüzde 30'a kadar düştü. Bu, esasen balinaların başlattığı ancak bireysel yatırımcıların eşlik ettiği sert bir düşüş gibi görünüyor.

Ripple Aracılığıyla Kuveyt-Türkiye Arası Sınır Ötesi Ödemeler

Ripple'a gelince, Kuwait Finance House (KFH) Pazar günü Ripple'ın teknolojisini kullanarak KFH-Türkiye'ye anında sınır ötesi ödeme hizmetini başarıyla başlattığını duyurdu.KFH Kurumsal Bankacılık Genel Müdürü Khaled Yousif Alshamlan şunları söyledi:

"Finans kurumları, Ripple'ın büyüyen küresel ağı RippleNet'e katılarak ödemeleri her yere anında, güvenilir ve uygun maliyetli bir şekilde gönderebilir."

1 Ağustos 2019'da KFH , para transferi için RippleNet'te yayına girdiğini duyurmuştu.


Kaynak:

https://coinotag.com

https://u.today

https://decrypt.co

https://www.cryptoglobe.com