REPUBLIC FİRMASI ALGORAND ÜZERİNDE DİJİTAL VARLIK ÜRETEN İLK FİRMA

haber 18 Mar 2020

Republic Firması Algorand Üzerinde Dijital Varlık Üreten ilk Firma Oldu

Özel yatırım platformu Republic yatırımcılarına daha fazla getiri sağlayabilmek için Algorand blok zinciri üzerinde dijital bir varlık üretmek için kollarını sıvadı.

NEW YORK, New York, Mar. 23, 2020 — Teknoloji hizmetleri geliştiren ve yatırım platformu olarak görev yapan Republic isimli firma bugün Algorand blok zinciri üzerinde dijital bir varlık üreteceği duyurusunu yaptı. Algorand’ın herkes tarafından kolaylıkla ulaşılabilecek ve merkeziyetsiz bir varlık yaratma vizyonunu paylaşan Republic, yeni nesil varlık sınıfları için kolları sıvayan ilk firma olarak tarihe geçti.

Kitlesel fonlama metodolojisi ile şimdiye kadar 170 startup firma için 67.5 Milyon Dolar yatırım toplamayı başaran Republic, bugün 500.000’den fazla üyesi ile özel yatırım sektöründeki en büyük oyunculardan biri olma özelliğini taşıyor. Republic’in Algorand ile yapacağı işbirliği ile kitlesel fonlama ve özel yatırım ayaklarında çok daha büyük yatırımlara imza atacağı öngörülüyor.

Republic Kurucu Ortağı Kendrick Nguyen konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Algorand’ın teknolojisi Republic Ekosistemi için son derece stratejik bir değer ve destek sunuyor. Algorand’ın gelişmiş blok zincir teknolojisi ile dinamik bir dijital varlık geliştireceğimiz için son derece heyecanlıyız.”

Algorand ve Replublic’in birlikte geliştireceği dijital varlık sayesinde yeni bir sınıf olan dijital varlıkların bilinirliği artacağı gibi yeni insanların yatırım yapmasının da önü açılacak. Bugün böyle birşeyin gerçekleştirilebiliyor olmasını Algorand’ın açık kaynaklı, yetkisiz, merkeziyetsiz ve Saf Proof-of-Stake ile çalışan platformu mümkün kılıyor.

Algorand’ın COO’su W. Sean Ford konu ile ilgili şunları ekledi: “Republic firmasının denetleyerek seçtiği startuplara kitlesel fonlama ile yatırım bulma misyonu Algorand’ın oluşturmaya çalıştığı ekonomik vizyon ile oldukça örtüştüğü için böyle bir işbirliği yapmanın mantıklı olduğunu düşündük. Republic’in Algorand teknolojisini kullanarak misyonunu çok daha geniş kitlelere küresel olarak ulaştıracağını düşünüyoruz.”

Republic Hakkında

2016 yılında kurulan Republic, insanların erken aşama şirket yatırımı yapmalarına olanak tanıyan bir özel yatırım fonudur. AngelList’in bir uzantısı olarak yola çıkan Republic 500.000’den fazla yatırımcıya 10$ gibi ufak rakamlarla bile 170’den fazla firmaya yatırım yapmalarına olanak sağlamaktadır. Risk sermayesi sektörüne büyük bir yenililk getirerek dinamikleri değiştiren Republic şimdiye kadar 100 Milyon dolardan fazla yatırım topladığı gibi, %90 başarı oranı ile operasyonlarını sürdürmektedir. Daha fazla bilgi için: republic.co, @joinrepublic, ve facebook.com/joinrepublic e bakabilirsiniz.

Algorand Inc. Hakkında

Algorand Dünya’nın ilk açık kaynak kodlu, yetkisiz, saf Proof-of-Stake’e dayalı blok zincir protokolünü geliştirerek yeni nesil finansal ürünlerin önünü açmaktadır. Algorand Protokolü Turing ödüllü kriptografi uzmanı Prof. Silvio Micali tarafından tasarlanmıştır. Misyonu Finansal işlemlerde verimsizliği gidermek olarak belirlenen Algorand, DeFi devrimini mümkün kılacak finansal araçlar, değer alışveriş sistemleri ve blok zincire dayalı varlıklar gelkiştirmektedir. Daha fazla bilgi için: https://www.algorand.com