LOGITECH ÜRÜNLERİNE OLAN TALEPTE BÜYÜK ARTIŞ

haber 13 May 2020

Şirketin açıklamalarına göre Logitech klavyeleri, PC web kameraları, tabletleri ve video ürünlerinin satışları karantina uygulamarı nedeniyle yükseliyor.

Logitech, İsviçre merkezli olan Amerikan bilgisayar ve dijital platform parçaları üreticisidir. Şirket, bilgisayarlar için ürünler geliştirip pazarlamaktadır. Bunun dışında hoparlör, kulaklık, kablosuz ses cihazları, müzik çalarlar, ev telefonları gibi daha birçok ürünün üretimini de yapmaktadır.

Logitech

Karantina Sürecinde Talep Arttı


Yılın özellikle ilk çeyreğinden sonra evden çalışmaya başlayanlar, teletıp uygulaması kullanan doktorlar ve uzaktan eğitim için görüntülü görüşme yapan öğretmenler ve öğrencilerin talebi yükselttiği söyleniyor. Buna ek olarak, canı sıkılan ve oyun oynamak isteyen kişilerin de bilgisayar oyunu ürünlerine olan talebinin oldukça arttığı belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir: Oyun Şirketleri Pandemide Ne Kadar Kazandı?

Kameralar, mikrofonlar, çeşitli video yazılımları ve klavye, web kamerası, tablet ve aksesuar ürünlerinin satışlarında çift haneli büyümeler görülüyor. Logitech'in toplam satışları   çevrimiçi toplantılara izin veren kameralar, mikrofonlar ve yazılımları içeriyor ve klavyeler, PC web kameraları, tabletler ve aksesuarların hepsi çift haneli büyüme gösterdi. Logitech’in toplam satışları ilk çeyrekte %13.6 oranında arttı.

Logitech International (LOGI), koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan karantinalar neticesinde Wall Street'in ilk çeyrek hedeflerini geçerek rekor kırdı. Logitech'in kazançlarını açıklamasının ardından LOGI hisse senetleri hızla yükseldi.

Logitech Kazanç Raporu


Logitech, 31 Mart tarihinde sona eren çeyrekte 709 milyon dolarlık satışla hisse başına 1.25 dolara yükseldi. Net geliri ise 213.9 milyon dolar olarak açıklandı. Analistler, Logitech'in 352 dolarlık satıştan 652 milyon dolarlık bir gelir elde etmesini bekliyordu. Yıllık bazda Logitech'in kazançları %11 oranında artarken satışlar da %14 yükseldi.

Marketwatch - 6 aylık rapor

Logitech CEO'su Bracken Darrell, kazanç raporu açıklandıktan sonra bir telefon görüşmesinde şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz kriz sırasında kitlelerin giderek güçlenen eğilimlerden yararlandık. Bu eğilim de dünyanın her yerinde bulunan video, oyun, içerik üreticilerinin eğilimini kapsıyor."

Koronavirüsün teknoloji şirketlerini beslediği bir gerçek. Birçoğu net gelirlerinin yükseldiğini açıklamıştı. Bununla ilgili haberimize de göz atabilirsiniz:
Teknoloji Devleri Kazanmaya Devam Ediyor Mu?


Kaynak: Investors, MarketWatch