KÜRESEL PİYASADA ALTIN FİYATLARI

haber 27 Eyl 2019

ALTIN HAFTAYI NASIL KAPATACAK?


Altın, aşağı yönlü konsolidasyon aşamasını Avrupa pazarına yaymaya başlayarak cuma günü düşüş gösterdi. ABD’den gelen verilerin ışığında altının ayı ve boğa piyasası arasında sürdürdüğü savaşın devam etmesinin bu konuda büyük bir rol oynadığı ise oldukça açık.

ABD dolarında görülen geri çekilme, altının boğa piyasasında düşüş yaşanmasını engellediği ve yerini koruduğunu gösteriyor. Bununla birlikte güvenli liman olarak görülen altının Avrupa pazarında ayı piyasasında olduğu söylenebilir. Bunun sebepleri ise Wall Street'te fiyatların ve hazine getirilerinin yeniden yükselmesi olarak sıralanabilir.

ABD’nin politik ve küresel büyüme endişelerinin ortaya çıkması da altında iyi yönlü bir gelişme olarak hissedilmeye devam ediyor.

Dolar , ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile ticaret anlaşması yolunda kaydettiği gelişmeler Asya tarafından olumlu karşılandı ve bu nedenle dolar Asya piyasalarında istikrarını korudu.

Trump Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin ile 15 ay süren ticaret savaşının sona ermesinin tahmin ettiklerinden daha kısa sürede gerçekleşebileceğini söylemişti.

Uluslararası piyasada altın, cuma günü erken saatlerde yatay seyretti ancak haftayı düşüşle kapatmaya hazır gibi görünüyor. Spot altın, ons başına 1,505,74 ABD doları ile değişmedi. Geçtiğimiz hafta altın fiyatları yaklaşık %2 yükseldikten sonra fiyatlar bu hafta % 0.7 düştü. ABD altın vadeli işlemleri ons başına 1.512.6 dolar seviyesinde.
Reuters analisti, spot altının ons başına 1.488 doları görebileceği ve bunun da 1.446 dolara düşüşü tetikleyebileceğini belirtti.

Destek, yükseliş eğiliminin % 23.6 oranında artarak 1.265.85 dolardan 1.557 dolara artması yönünde belirlendi. Direnç 1.514 dolar seviyesindeyken bir kırılma ile 1.537 dolar seviyesine de çıkabilir.

En güncel altın fiyatlarını görüntülemek için tıklayınız.

DİĞER METALLER


Palladyum fiyatları 2010'dan beri en uzun yükselme serisini gerçekleştirdi. Palladyum bu hafta ons başına %1.6 yükselerek 1,668.45 dolar seviyesinde yatay durumda seyrediyor. Bununla birlikte MMC Norilsk Nickel PJSC (globalde palladyum üretiminin % 40'ını yapıyor), bazı yatırımların eksikliği nedeniyle piyasada açıklar oluşabileceğini iletti.

Gümüş % 0.2 artışla ons başına 17.797 dolara yükseldi.

Platin % 0.1 yükselerek ons başına 932.37 dolara çıktı.


Kaynaklar:

fxstreet.com
economictimes.indiatimes.com