KRİPTO PARA PİYASASINA YAZ GELDİ

haber 25 Ağu 2020

Bitcoin (BTC), Anma Günü'nden (Memorial Day) bu yana %35 ve ABD'de okulların ve işletmelerin yaygın olarak kapatılmaya başladığı 15 Mart'tan bu yana %133 arttı. Yani Bitcoin 2020 yılı içinde toplamda %64 oranında yükselmiş oldu.

Nasdaq ile kıyaslandığında (Nasdaq yıllık artış %26) Bitcoin'in performansı çok daha iyi. S&P 500 de yıl boyunca sadece %5 arttı ve Dow 2020'de hala negatif (%1,2 düşüş) seviyede.

Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum

Bitcoin 24 Mart'ta 6.500 dolar civarındayken 5 ay sonra 12.000 dolara yaklaştı.

Bununla birlikte altcoinlerin kazançları daha da etkileyici görünüyor - hatta belki de biraz endişe verici. 2 numaralı kripto para birimi olan Ether (ETH) 2020'de %210 arttı. Stellar ağının tokenı olan Stellar Lumens (XLM) %130 arttı. Cardano (ADA) %274 arttı. Algorand (ALGO) %200 arttı. Hiçbir ticari amacı olmayan kripto para birimi olan Dogecoin (DOGE) bile %68 oranında yükseldi.

Bazı kripto takipçileri, isimlerinin daha önce duyulmadığı kripto paralarda görülen büyük kazanımların 2017'ye benzer şekilde riskli bir balon oluşturabileceğinden endişe duyuyor. Coin Telegraph ise bu yazı altcoin mevsimi (altseason) olarak adlandırdı.

Kripto Para Fiyatları Neden Arttı?

Kripto paralarda görülen fiyat artışının sebebi COVID-19 salgını mı?

Kripto para yatırımcıları buna cevap olarak kısmen evet diyor. Yatırımcıların çoğu, Bitcoin'in bir hedge veya güvenli liman olarak cazibesinin artmasına dikkat çekiyor. Fed ve diğer merkez bankalarının yıl içindeki eylemleri, altından sonra Bitcoin'i güvenli liman haline getirdi.

Kripto yatırım şirketi Pantera Capital CEO'su Dan Morehead: "Bu salgında çok fazla belirsizlik var, ancak neredeyse kesin gibi görünen bir şey trilyonlarca dolar daha fazla kağıt para bastığınızda, bunun Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini artıracağıdır. Altın yükselecek, bitcoin yükselecek. Bu, kağıt paranın değerinin düşürülmesi için adeta bir koruma."


Kaynak: Yahoo Finance