KRİPTO PARA PİYASASINDA GENEL GÖRÜNÜM - 9 AĞUSTOS

Yazılar 9 Ağu 2021

Bitcoin ve birçok altcoin, temmuz ayı sonundan bu yana yukarı yönlü fiyat hareketi gördü. Bitcoin mayıs ayı ortasından bu yana ilk kez 45 bin doları görürken Ether ve diğer büyük altcoinler önemli miktarda kazanç elde etti.

Bitcoin (BTC), bir haftada yaklaşık %9 oranında değer kazanarak 40 bin dolar bandını aşmayı başardı ve 45 bin doları gördü. Kripto paranın piyasa değeri 815 milyar dolara yükseldi. Temmuz ayı sonunda neredeyse 50'ye varan Bitcoin dominansı (BTC.D), mevcut durumda 47 seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin yükselirken likidite olan yatırımcılar da var. Bybit verilerine göre, son 24 saat içinde 134 milyon dolarlık BTC pozisyonu likidite oldu.

Kripto para piyasasında fiyatlar artarken, ABD'de tartışılan kripto para vergisinin Beyaz Saray tarafından desteklenmesi, kripto para camiasının tepki göstermesine yol açtı. Joe Biden, Ron Wyden gibi isimlere eleştiri getirildi.

Altcoin Fiyatları

Geçtiğimiz günlerde Ethereum'un Londra hard forkunu hayata geçirmesiyle birlikte Ether fiyatında önemli miktarda artış görüldü. Piyasa değeri 340 milyar dolar olan ve Bitcoin'in hemen ardından gelen ETH, bir haftada yaklaşık %14 oranında değer kazandı. Ether, 3.178 dolara kadar yükseldi.

Piyasa değeriyle ilk 10'da yer alan altcoinlerin son 1 haftadaki durumu:

-Binance Coin (BNB): %2,3 artış
-Cardano (ADA): %7,3 artış
-Ripple (XRP): %8,1 artış
-Dogecoin (DOGE): %14 artış
-Polkadot (DOT): %5 artış
-Uniswap (UNI): %17,8 artış