KRİPTO PARA PİYASASINDA GENEL GÖRÜNÜM - 26 TEMMUZ

Yazılar 26 Tem 2021

Kripto para piyasası, son 24 saat içinde belirgin bir artış gördü. Bitcoin fiyatında görülen çift haneli artışla birlikte Ether'in yukarı yönlü hareketi dikkat çekti. Birçok yatırımcı ve uzman, boğa piyasasının geri gelip gelmediğini konuşuyor. Gelin piyasadaki duruma göz atalım.

Bitcoin (BTC), günlük bazda %10 oranında değer kazanarak 39 bin doları geçmeyi başardı. Son 7 gün içinde %20 oranında artış kaydeden BTC'nin piyasa değeri 714 milyar doları geçti. Bitcoin dominansı (BTC.D) ise fiyat artışına paralel olarak yükseldi ve 47 seviyesine ulaştı.

Bitcoin ve altcoinlerde 26 Temmuz gecesi görülen fiyat artışının nedeni olarak Amazon'un Bitcoin ile ödeme kabul edebileceğine yönelik bazı açıklamaların neden olduğu düşünülüyor.

İlgili Haber: Amazon Ödemelerde Kripto Para Kullanımını Araştırıyor

Bunun yanı sıra, Binance'in vadeli işlem kullanıcılarına kaldıraç sınırı getirmesi konuşuluyor. Binance, mevcut kullanıcıları için kaldıraç işlemlerini 20x ile sınırlandıracak.

Son 24 Saatte Altcoin Fiyatları

Bitcoin'in ardından gelen Ethereum (ETH), 26 Temmuz gecesi yaklaşık 200 dolar artış gördü ve 2.392 dolar oldu. Bir haftada %21 oranında değer kazanan ETH, gün içinde %6 oranında arttı. ETH piyasa değeri ise 270 milyar dolara ulaştı.

Piyasa değeriyle ilk 10'da yer alan altcoinlere bakacak olursak;
-Binance Coin (BNB): %4,3 artış,
-Cardano (ADA): %9 artış,
-XRP: %7 artış,
-Dogecoin (DOGE): %9 artış,
-Polkadot (DOT): %6 artış,
-Uniswap (UNI): %6,6 artış

gördü.