İngiltere, AB ile Uyumlu Olacak Şekilde Basel Banka Sermaye Kurallarının Uygulanacağını Açıkladı

Yazılar 22 Mar 2022

İngiltere Merkez Bankası Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ocak 2025'ten itibaren bankalar için son bir dizi finansal kriz sonrası sermaye gereksinimini uygulamayı planladığını ve İngiltere'yi bankaların memnuniyetle karşılayacağı bir hareketle Avrupa Birliği ile uyumlu hale getirmeyi planladığını söyledi.

Bankaların krizde vergi mükellefleri tarafından kurtarılmasının ardından, küresel düzeyde zorlu banka sermaye reformları üzerinde anlaşmaya varıldı.

Kredi verenler, nihai unsurları bu yıl Ocak ayında yürürlüğe girecek olan, ancak COVID-19 nedeniyle bir yıl süreyle Ocak 2023'e ertelenen "Basel III anlaşmasının" ilk unsurları kapsamında çok daha fazla sermayeye sahipler.

Ancak Avrupa Birliği, bankalara uyum sağlamak için daha fazla zaman tanımak için uygulamayı iki yıl daha Ocak 2025'e ertelemeyi önermeye karar verdi ve İngiltere'yi ve diğer bölgeleri bu kuralları takip edip etmemeye karar vermeye zorladı.

İngiltere Merkez Bankası, dördüncü çeyrekte Basel III'ün nihai kurallarının uygulanmasına ilişkin bir danışma belgesi yayınlayacağını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Pazartesi günü yaptığı açıklamada: “Ayrıca, diğer büyük yetki alanlarında kamuya duyurulan uygulama zaman çizelgelerini ve firmalara nihai politikaları uygulamak için yeterli zaman sağlama ihtiyacını dikkate alarak, şu anki niyetimiz, bu değişikliklerin 1 Ocak 2025 itibari ile uygulanmaya başlamasıdır.” dedi.