INFO YATIRIM - USDTRY TEKNİK ANALİZİ - 29.09.2020

teknik-analiz 29 Eyl 2020

Son haftalarda gerçekleştirdiği hareketlenmeler ile dikkatleri üzerine çeken USDTRY paritesinde geçtiğimiz hafta TCMB’nin verdiği faiz artırım kararı ile birlikte aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmıştı.

Fakat bu aşağı yönlü hareketlenmeler uzun vadeye yayılamadı ve yeni hafta ile birlikte yukarı yönlü hareketlenmeler hız kazandı. Jeopolitik gerginlikler TL kanadı üzerinde baskı unsurları oluşturuyor. Bu baskı unsurları ise USDTRY paritesinde yeni rekor seviyelerinin görülmesine neden oldu. Piyasalar Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerginliği yakından takip ediyor. Yukarı yönlü hareketlenmeler ile birlikte 7.83 seviyelerini test eden paritede piyasalar gün içerisinde yurtiçinden gelecek olan ekonomik güven endeksi verisini takip edecek. Veri saat 10:00’da açıklanacak. ABD kanadında ise 17:00’da CB Tüketici Güveni verisi dolarda küresel bazda volatiliteyi artıracaktır. Diğer yandan bugün 11:00’da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ‘Yeni Ekonomi Programı’nı açıklayacak.

Tüm bunlar ışığında haftanın ikinci işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 7.83619 seviyesi direnç noktası olarak takip edilebilir. Bu seviye geçildiğinde 7.85 ve 7.90 seviyeleri psikolojik direnç noktaları olarak izlenebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 7.71533 – 7.64882 – 7.5382 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.