INFO YATIRIM - USDTRY TEKNİK ANALİZİ - 26.08.2020

teknik-analiz 26 Ağu 2020

Ağustos ayı ile birlikte yukarı yönlü hareketlenmeleri hızlanan USDTRY paritesi tarihi yüksek seviyelerin yakınlarında fiyatlamalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde TCMB Ağustos ayı toplantısını gerçekleştirmiş ve beklentilere paralel olarak faiz oranında değişikliğe gitmemişti. Fakat toplantı öncesinde ve sonrasında TCMB’nin TL’nin likiditesini sıkılaştırmaya yönelik attığı adımlar takip edildi. Bu adımlar ve geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz’de doğal gaz bulunduğuna ilişkin açıklamaları ile birlikte zaman zaman USDTRY paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler yaşansa da; bu hareketlenmeler uzun vadeye yayılamadı.

Diğer yandan TCMB Ağustos ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi verilerini yayımladı. Buna göre reel kesim güven endeksi Ağustos ayında artış gösterdi. Bir önceki aya göre Ağustos ayında reel kesim güven endeksi 5.5 puan arttı ve 106.2 seviyesinde gerçekleşti.

Haftanın üçüncü işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 7.40890 seviyesi direnç noktası olarak; 7.34907 – 7.26895 – 7.20443 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.