INFO YATIRIM - USDTRY TEKNİK ANALİZİ - 23.09.2020

teknik-analiz 23 Eyl 2020

İçerisinde bulunduğumuz haftaya hızlı bir başlangıç yapan USDTRY paritesi yeni zirve seviyelerini test etti. Haftanın başında 7.64 ile rekor zirvesini gören parite, dün de yükselişine devam etti ve yeni zirve olarak 7.66 seviyesi test edildi.

Küresel bazda yaşanan gelişmeler ile birlikte risk iştahında azalmalar yaşanması gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı oluştururken; bu baskıdan TL’de etkileniyor. Paritenin yılbaşından bu yana performansına baktığımızda yaklaşık olarak %22’nin üzerinde yukarı yönlü hareketlenmeler yaşandığı görülüyor.

Bununla birlikte TCMB’nin yarın gerçekleştireceği toplantı merakla bekleniyor. Para Politikası Kurulu yarın toplanacak ve faiz oranı kararı açıklanacak. Piyasalardaki beklentiler faiz oranında bir değişiklik olmayacağı yönünde olsa da, karar metninin ayrıntıları itina ile incelenecek. Ek olarak dün TÜİK; Eylül ayında Türkiye’de tüketici güven endeksinin bir önceki aya göre %3.2 oranında arttığını açıkladı.

Haftanın üçüncü işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 7.67471 seviyesi direnç noktası olarak takip edilebilir. Bu seviye geçildiğinde 7.70 seviyesi psikolojik direnç noktası olarak izlenebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 7.60750 – 7.54913 – 7.50314 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.