INFO YATIRIM - USDTRY TEKNİK ANALİZİ - 23.04.2020

teknik-analiz 23 Nis 2020

Piyasalar TCMB’nin dün verdiği faiz oranı kararını takip etti. Buna göre TCMB Nisan toplantısında politika faizini 100 baz puan indirdi ve böylelikle %8.75 oranına çekmiş oldu.

Piyasalardaki beklentiler merkez bankasının faiz indirebileceği yönündeydi fakat genel beklenti ortalama 50 baz puan indi. Böylelikle merkez bankası beklentiler üzerinde faiz indirim kararı vermiş oldu. Son zamanlarda küresel çapta koronavirüs endişeleri TL üzerinde baskılar oluşturuyordu. Diğer yandan ülke risk priminin yüksek seyretmesi de TL üzerindeki bir başka baskı unsurlarından biriydi. Karar ile birlikte yukarı yönlü hareketlenmelerine devam eden USDTRY paritesi piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

Diğer yandan TCMB’nin diğer merkez bankaları ile swap anlaşması konusunda yaşanabilecek gelişmeler merakla izleniyor. Bilindiği gibi TCMB Başkanı Uysal geçtiğimiz hafta merkez bankaları ile swap görüşmeleri yapıldığını açıklamıştı.  

Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak incelediğimizde 7.00705 – 7.08278 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Olası gevşemelerde ise 6.92773 – 6.87573 – 6.80300 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Güncel dolat fiyatını görmek için tıklayınız.