INFO YATIRIM - USDTRY TEKNİK ANALİZİ - 21.09.2020

teknik-analiz 21 Eyl 2020

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler ile birlikte yeni tarihi zirveleri test eden USDTRY paritesi 7.57 seviyelerini test etmişti. Geçtiğimiz haftayı 7.55 seviyelerinde kapatan parite, yeni haftaya bu seviyelerin yakınlarında başlangıç yaptı.

Yeni haftaya girerken haftanın önemli gelişmelerinden biri TL kanadında yaşanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bu hafta Perşembe günü biraraya gelecek. Bu toplantı sonrasında merkez bankası faiz oranı kararını açıklayacak.

Piyasalardaki beklentiler faiz oranında bir değişiklik olmayacağı yönünde, fakat karar metninde önümüzdeki günlere ait neler planlandığının ipuçları aranacak. Gün içerisine baktığımızda ise 17:30’da yurtiçinden gelecek olan merkezi hükümet borç stoku verisi takip edilecek. Bununla birlikte Amerika kanadında TSİ
17:00’da Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşma yapması bekleniyor. Bu konuşma ile birlikte küresel bazda volatilite bir miktar artacaktır.

USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 7.58013 seviyesi direnç noktası olarak izlenebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 7.53663 – 7.51261 – 7.47645 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.