INFO YATIRIM - USDTRY TEKNİK ANALİZİ - 17.09.2020

teknik-analiz 17 Eyl 2020

İçerisinde bulunduğumuz haftaya Moody’s’in sürpriz not indirimi ile başlayan USDTRY paritesi kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiriyor.

Bu hareketlenmeler ile birlikte tarihi zirveleri test eden paritede piyasalar dün FED’in kararını takip etti. Beklentilere paralel olarak alınan faiz değiştirmeme kararı ve basın toplantısı ardından paritede volatilite bir miktar arttı. Genel olarak baktığımızda Doğu Akdeniz’de gerçekleşen ve başta Yunanistan ile çeşitli Avrupa ülkeleri ile gerilimlerin artmasına neden olan jeopolitik gelişmeler TL varlıkları üzerinde zaman zaman baskıların oluşmasına neden oluyor.

Diğer yandan geçtiğimiz haftaların aksine içerisinde bulunduğumuz hafta doların küresel bazda toparlanma hareketleri USDTRY paritesindeki yukarı yönlü hareketlenmeleri destekliyor. Bir başka gündem ise koronavirüs pandemisi. Küresel bazda pandemide vaka sayılarında yaşanan artış gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı oluşturuyor.

SDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 7.51301 seviyesi direnç noktası olarak; 7.50018 – 7.47486 – 7.43604 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.