INFO YATIRIM - USDTRY TEKNİK ANALİZİ - 09.06.2020

teknik-analiz 9 Haz 2020

Küresel bazda ülkelerin karantina önlemlerini gevşetmeleri ile birlikte dolar koronavirüs krizi yatırımcıları agresif bir şekilde güvenli varlık alımına yöneltmeden önceki seviyelere döndü.

Dolar; önemli piyasa paraları karşısında yaklaşık olarak son on yılın en uzun düşüş serisine başladı. Piyasalar pandemi sonrasında küresel bazda doların nasıl bir hareket içerisinde olacağını merakla izlerken; hafta içerisinde FED’in gerçekleştireceği toplantı ve faiz kararı bu gidişatta etkili olacak. Yeni haftaya 6.75 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi an olarak haftaya başlangıç seviyesinin bir miktar üzerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor.

Gün içerisinde yurtiçinden gelecek olan ve piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasaların TL kanadında ana gündem maddelerinden biri swap görüşmeleri olarak kalmaya devam ediyor. Bu konuda gelebilecek haber akışları TL varlıkları üzerinde volatilinin artmasına neden olabilir. Dolar kanadında ise gün içerisinde TSİ 17:00’da İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verisi takip edilecek.

USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 6.79454 – 6.82958 – 6.88778 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 6.75099 – 6.72852 – 6.67406 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebillir.