EN ÇOK RAĞBET GÖREN KRİPTO PARALAR ARASINDA BULUNAN HOLO (HOT) NEDİR?

Yazılar 6 May 2021

Holo (HOT), özellikle Türkiye'deki yatırımcılar tarafından çok fazla ilgi görüyor. Nisan ayının başlarında en yüksek fiyat seviyesine ulaşmayı başaran HOT, ilgi görmeyi sürdürüyor. Peki Holo nedir, HOT fiyatı ne durumda?

Holo (HOT) Nedir?

Holochain, merkezi olmayan bir web platformudur. Bu platform eşler arası bağlantı sağlayarak işlemlerini yürütür. Holochain teknolojisi birçok alanda kullanılabilir. Genellikle sosyal medyadaki uygulama kullanımıyla öne çıkar. Asıl özelliklerinden biri, iki kişi arasında gerçekleşen işlemlerin ağ doğrulamasına gerektirmemesidir. Yani iki kişi holo zincirinde transfer yaparken kendi zincirlerini oluşturarak işlem yapabilir. Holochain, blok zincir teknolojisini kullanmayı gerektirmez. Kendi zinciri bulunur.

Holochain, proof of stake (POS) ve proof of work (PoW) mekanizmalarını kullanmaz. Bunlar yerine distributed hash table (DHT) denilen mekanizmayı kullanır ve bu da ağı daha ölçeklenebilir yapar.

Holochaindeki uygulamalar, HOLO sistemiyle erişilebilir kılınır. Yani HOLO sistemi (şirketi), Holochain uygulamalarını tarayıcılara sağlar ve o uygulamaları bünyesinde barındırır. Ağ, esnek ve ölçeklenebilirdir. Bu özellikleriyle daha verimli olarak nitelendirilir. Ağın uygulamaları herhangi bir madencilik veya token gerektirmez. Kullanıcılar, ağı kullanırken Google gibi aracıları kullanmadan işlem yapma olanağı bulur. Bunun anlamı, Holo'nun Google, Amazon gibi merkezi sunucular üzerinden veri çalıştırmamasıdır. Bunun yerine kullanıcılar kendi bulut sistemini oluşturur ve verilerin kontrolü kullanıcılarda olur. Bu da şu anlama geliyor: Holochain'de fikir birliği mekanizması yoktur. Bunun yerine eşler arası fikir birliği vardır. Yani tüm işlemler kişiler arası gerçekleşir ve ağa yansıtılmaz.

Holochain uygulamaları web tarayıcılarında veya mobil cihazlarda çalışabilir. Uygulamalar, bugün kullanılan web site ve uygulamaları gibi çalışır. Örneğin; Facebook, Twitter, Slack vb. Holochaine katılan eşler ya da düğümler arttıkça verimlilik de artar. Bu da Holo uygulamalarının blok zincirdeki uygulamalara kıyasla daha hızlı ve ölçeklendirilebilir şekilde çalışmalarına katkı sunar.

Holo uygulamaları arasında; HoloDex, Transactor, RaveMaker, Comet, Junto vb. bulunuyor.

Holochain'in tokenı HOT, ERC-20 standardına dayalıdır. 2018'in nisan ayında yapılan initial coin offering (ICO) ile kendisini gösterdi. HOT fiyatı, 2021'den itibaren ciddi bir sıçrama gördü. Nisan ayında 0,03126 dolara kadar çıktı. Mevcut fiyat seviyesi 0,0151 dolar.

HOT fiyatının 1 dolara ulaşmasını bekleyen birçok yatırımcı bulunuyor. 2021'de başlayan boğa rallisi birçok kripto paraya yaradı. Birkaç haftadır Bitcoin fiyatı tepe noktasına ulaştıktan sonra büyük kayıplar verdi. Bu da piyasadaki altcoinlerin canlanmasını sağladı. HOT fiyatının ne olacağını ise hep birlikte göreceğiz.


Burada yazılanlar tamamen bilgi amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynaklar:

https://holo.host/

https://medium.com/h-o-l-o/heres-holochain-in-100-200-and-500-words-509818aa3c88

https://currency.com/holochain-price-prediction-will-holo-reach-1-dollar

https://medium.com/holochain/holochain-wins-missteps-and-next-steps-600812bc9ecc