FORD'DAN OTOMOTİV SEKTÖRÜNE BÜYÜK YENİLİK

haber 25 Eki 2019

Ford, perşembe günü yaptığı açıklamada, elektrikli SUV'u 17 Kasım'da LA Auto Show'da tanıtacağını söyledi.

Ara sıra yayınladıkları teaser videolarına ve ipuçlarına rağmen, 2020'de piyasaya çıkacak olan elektrikli SUV hakkında pek bir şey bilinmiyor. Görünüm, özellik ve fiyat hakkındaki bilgiler için en az 17 Kasım tarihine kadar beklemek gerekecek.

Ford, tarihsel olarak hibrit teknolojiye sahiptir. Son 18 ayda, Ford elektrikli araçların geliştirilmesi ve üretilmesine daha fazla önem vermeye başladı.

Şirket, 2018 yılında, 2022 yılına kadar toplam 40 elektrikli elektrikli araç portföyüne 16 elektrikli araç eklemek için 11 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Ford, eylül ayında Frankfurt'ta 2022 sonuna kadar Avrupa'da 1 milyon elektrikli aracın satışına ulaşma planının bir parçası olarak bir dizi hibrit aracı tanıttı.

Asırlık otomobil üreticisi, elektrikli SUV'den ne bekleneceği konusunda cevap vermede ağzı sıkı davranıyor. Şirket, bu yeni aracın ünlü Mustang arabasından ilham alınarak tasarlandığını ve tam şarjla 300 milden fazla seyahat edebileceğini söyledi. Bu özelliğiyle Ford'un elektrikli taşıtlarında büyük bir gelişme olacağı söylenebilir.
“Mach E” olarak da adlandırıldığı söylenen yeni araç, son aylarda kamuflaj testinde defalarca tespit edildi ancak bu bir test prototipi idi ve tasarım öğeleri gizlendi. 50.000 dolara mal olacağı da söylentiler arasında.

Ford, 2018'de de 11 milyar dolarlık çabayı açıklamasından bu yana planlarını çeşitlendirdi. Geçtiğimiz yıl, Rivian LA Auto Show'da tüm dikkatleri üzerine çekmişti ve tesadüfen standları Ford’un tam karşısındaydı. Ford, küçük bir girişim ​​için standda neden bu kadar kalabalık olduğunu merak etmiş olmalıydı çünkü Ford'un F-150'lerle dolu standları nispeten boştu. Sonunda Ford, geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamada, EV girişimi Rivian'ın teknolojisini 500 milyon dolarlık yatırımın bir parçası olarak bir elektrikli SUV üreteceğini açıkladı.

Ford, aynı zamanda Volkswagen ile de ortaklık kuracağını ve Volkswagen’in modüler EV platformunu kullanarak en az bir elektrikli araç üreteceğini belirtti.

Ford, aynı zamanda Y Modelinin ortaya çıkmasından sonra tweetlediği gibi, Tesla Model Y'nin bir rakibi olma yolunda:


Bu nedenle, Model Y'ye benzer bir fiyatlandırma ve benzer performans görmeyi bekleyebiliriz. Ford, yeni SUV’un 1967’de Le Mans’da Ferrari’yi yendikleri ünlü olaya atıfta bulunarak “cehennem gibi” olacağını söyledi.

Yeni araba küresel çapta heyecana yol açsa da performans ve maliyet olarak neler getireceği de merak konusu. Otomotiv sektöründeki yenilikler her geçen gün iyiye gidiyor olsa da doğa dostu ve kullanışlı araçların tam anlamıyla beklentiyi karşılaması için bir süre daha beklemek gerekecek gibi görünüyor.

Kaynaklar:

electrek.co
theverge.com