Elon Musk'ın Ültimatomunun Ardından Twitter Çalışanlarında İstifa Dalgası

Yazılar 23 Kas 2022

Yeni sahibi Elon Musk'ın personelinin "yüksek yoğunlukta uzun saatler" boyunca çalışmayı onaylaması veya ayrılması için Perşembe günü verdiği sürenin ardından kuşatma altındaki sosyal medya şirketinden yüzlerce çalışanının, ayrılmaya karar verdiği tahmin ediliyor.

Çalışanların bu ayrılışları, Twitter'ın sayısı 3.000 kadar çalışanlarından bazılarının, Musk'ın daha önce üst yönetim dahil işgücünün yarısını işten çıkardığı ve uzun çalışma saatlerini ve yoğun tempoyu vurgulamak için kültürü acımasızca değiştirdiği bir şirkette kalma konusundaki isteksizliğini ortaya koyuyor.

Musk 17 Kasım Perşembe günü geç saatlerde Twitter’ın merkezine gitti ve "en iyi insanlar kalıyor" diye istifalardan endişe duymadığını söyledi.

Milyarder Musk ayrıca, ayrıntıya girmeden şunları ekledi: "Twitter kullanımında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştık...".

Mevcut bir çalışan ve Twitter'daki meslektaşlarıyla iletişim halinde olan yakın zamanda ayrılan bir çalışan, Musk'ın Perşembe günü bazı üst düzey çalışanlarla onları kalmaya ikna etmek için bir araya geldiğini söyledi.

İki kaynağa göre şirket ayrıca çalışanlarına Pazartesi gününe kadar ofislerini kapatacağını ve rozet erişimini keseceğini bildirdi. Bir kaynak, güvenlik görevlilerinin Perşembe akşamı bazı çalışanları ofisten çıkarmaya başladığını söyledi.

En az dört kıtada 110'dan fazla Twitter çalışanı, Reuters tarafından incelenen herkese açık Twitter hesaplarında ayrılma kararlarını açıkladı, ancak her istifa bağımsız olarak doğrulanamadı. Çoğu reklam satışında çalışan yaklaşık 15 çalışan, şirkette kalma niyetlerini açıkladı.

Şirkete oldukça yakın olan bir kaynak, Twitter'ın şirket içi yazışmalarını yaptığı platformda Perşembe günü 500'den fazla çalışanın veda mesajı yazdığını söyledi.

Çalışanları iş e-posta adresleri aracılığıyla doğrulayan ve anonim olarak bilgi paylaşmalarına izin veren iş yeri uygulaması Blind'de yapılan bir anket, 180 kişiden %42'sinin "Çıkış seçeneğini kullanıyorum, özgürüm!" seçeneğini seçtiğini bildirdi.

Dörtte biri kalmayı "gönülsüzce" seçtiklerini söyledi ve ankete katılanların yalnızca %7'si gönüllü olarak kaldıklarını dile getirdi.

Şirketten ayrılmayı düşünen çalışanların tam sayısı henüz tespit edilememiş durumda.