Dyson, Küresel Planın Bir Parçası Olarak Singapur'a 1,1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Yazılar 25 Mar 2022

Torbasız elektrikli süpürgenin mucidi Dyson, Cuma günü yaptığı açıklamada, 3,6 milyar $'lık küresel yatırım planının en yeni aşaması olan Singapur'a önümüzdeki dört yıl içinde 1,1 milyar $ yatırım yapacağını söyledi.

Dyson, 2020'de küresel yatırım planını açıkladığında, paranın şirketin Singapur'daki küresel genel merkezi, Wiltshire, güney İngiltere'deki iki kampüsü ve Filipinler arasında bölüneceğini söyledi.

Cuma günü, 250'den fazla ek mühendis ve bilim insanı işe almayı planladığı Güneydoğu Asya şehir devletindeki restore edilmiş bir elektrik santralinde yeni küresel merkezini faaliyete geçirdi.

Pozisyonlar robotik, makine öğrenimi, yüksek hızlı elektrikli dijital motorlar, enerji depolama ve daha fazlasını kapsayacak.

Singapur, Dyson'ın araştırma ve mühendislik ekiplerinin yanı sıra ticari, gelişmiş üretim ve tedarik zinciri operasyonları için bir merkezdir. Ülkede 560 mühendis ve bilim insanı da dahil olmak üzere 1.400'den fazla personele sahiptir.

Düşük vergili küresel bir iş merkezi olan Singapur, teknoloji ve araştırma firmalarını cezbetme çabalarını hızlandırıyor.

Merkezin açılışında konuşan başbakan Lee Hsien Loong, "Teknoloji şirketlerinin geleceği bu - yeteneğin bulunduğu ve hoş karşılandığı her yere gitmek" dedi.

"Aynı zamanda Singapur'un geleceği - bizi yeni fikirlerin ve bilimsel ilerlemenin merkezi haline getirmemize yardımcı olabilecek şirketleri ve yetenekleri ağırlamak."

1990'larda İngiliz girişimci James Dyson tarafından kurulan şirket, el kurutma makineleri ve hava temizleyicilerden saç bakım aletlerine ve elektrikli süpürgelere kadar şık tasarımlı ürünler geliştirmekle herkesin bildiği bir isim haline geldi.

Milyarder bir Brexit destekçisi olan Dyson, 2019'da şirketinin merkez ofisini en hızlı büyüyen pazarlarına daha yakın olmak için Singapur'a taşıma planlarını açıkladı ve bu bir tepkiye yol açtı.

Şirketin Singapur'da bir mühendislik merkezi, bir motor üretim tesisi ve yeni bir pil fabrikası da dahil olmak üzere başka tesisleri de var.

Güneydoğu Asya, Dyson için büyük bir üretim üssü ve Malezya'nın ikinci en büyük küresel merkezi sayılıyor.

Geçen yıl Dyson, Malezyalı şirketin işgücü uygulamalarının ve bir muhbir tarafından yapılan iddiaların denetlenmesinin ardından tedarikçisi ATA IMS Bhd'den ayrıldı.

ATA, Dyson'ın elektrikli süpürgeleri ve hava temizleyicileri için parçalar yapıyordu.