DOLAR 2018'DEKİ DÜŞÜK SEVİYELERİ TEST EDEBİLİR

Yazılar 22 Eyl 2020

Brown Brothers Harriman (BBH) baş para stratejisti Win Thin, doların son zamanlardaki gücünü kaybedeceğini ve Şubat 2018'de test ettiği düşük seviyelere geri döneceğini öngördüğünü açıkladı.

Dolar Endeksi Düşebilir

Bu hafta borsalar karışık seyrederken, dolar bu haftaya son altı haftanın en yüksek seviyelerinde başladı. Ancak Win Thin, doların bu seviyede fazla kalamayacağı konusunda uyarıda bulundu.

CNBC'ye konuşan Thin, ABD Dolar Endeksi'nin Şubat 2018'in düşük seviyelerini test etmesini beklediğini açıkladı. Thin'e göre bu değişim 88 seviyelerine kadar gerçekleşebilir. Bu da mevcut endeks seviyesinde yaklaşık %5 oranında bir düşüş olabileceği anlamına geliyor.

"Koronavirüs salgınının Mart ayında yoğunlaşmasından bu yana, doların riskten kaçmak isteyenler tarafından tercih edildiğini gördük. Fakat bu kazançlar uzun ömürlü olmadı. Dolar ve ABD ekonomisi küresel çaptaki ekonomilerde büyük önem taşıyor. Dolayısıyla, bence dolarda iyileşme 2021'in başlarına kadar ertelenebilir. Teşvik önlemleri biterken ABD ekonomi verilerinde görülen zayıflık dolar için tamamen negatif."

İlgili Haber: Çin Yuan'ı Dolar Karşısında Güçleniyor

Doların Son 6 Aylık Performansı Zayıf

ABD'de Kasım ayı başkanlık seçimleri öncesinde herhangi bir yeni ekonomik teşvik paketi açıklanmayacağı söylendi. Doların durumu, temel olarak yurt içi ve yurt dışındaki koronavirüs vakalarının durumuna ve ekonomilerin canlanmasına dayanılarak yorumlanıyor.

Thin, Federal Rezerv'in ekonomiyi desteklemek için benzersiz para politikası eylemleri yapmasıyla birlikte doların güçlenmesini engellediğini savundu.

İlgili Makale: Parasal Genişleme Politikası

Dolar, son dönemde güçlenmiş olmasına rağmen, son altı ayda %9'dan fazla düştü.

Güncel Dolar Fiyatı

Dolar grafiği:

Dolar Endeksi:


Kaynak: CNBC