BORSALARDAKİ GEVŞEME ALTINA YARADI

haber 10 Haz 2020

Merakla beklenen FOMC toplantısı sonuçları ve Fed'in Wall Street ile ilgili görüşleri, yatırımcıları hisse senetlerinden uzaklaştırarak altına yönlendirdi.

Altın Fiyatları Yükseliyor Mu?


Spot altın ons başına %0.1 artarak 1.715.43 dolara yükseldi. ABD altın vadeli işlemleri de spot altına benzer şekilde %0.1 artış göstererek 1.723.60 dolara çıktı.

Ons Altın:

Gram Altın:

Altın, küresel çapta hisse senedi piyasalarında yaşanan rallinin gevşemesiyle birlikte kazançlarını artırmaya başladı. DailyFx stratejisti Ilya Spivak, “Piyasalarda oldukça açık bir risk düşüş dinamiği görüyoruz ve özellikle ABD hazine getirilerinin azalması ile birlikte son 24 saatte altın fiyatlarının desteklendiğine inanıyorum" dedi.

Canlı altın fiyatlarını takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Küresel Borsalarda Düşüş Eğilimi Sürüyor


Asya hisse senetleri son günlerde ABD hisselerindeki ralliyi hafiflettikten sonra ABD hazine getirileri de düşmüş oldu ve bu durum doğal olarak altın fiyatlarına yansıdı.

Wall Stret Journal - Son işlem günü ABD hisseleri 

Yatırımcılar ise oldukça temkinli bir duruş sergiliyor ve FOMC'dan gelecek olan açıklamaları bekliyorlar. FOMC toplantısının ardından Başkan Jerome Powell'ın yapacağı basın toplantısı da merakla bekleniyor.

ABD merkez bankası bankacıları da koronavirüs salgınının Şubat ayında ülkeyi resesyona sürüklemesinin ardından ilk defa ABD ekonomisinin görünümüne dair görüşlerini bildirecekler.

Phillip Futures, "Altın yatırımcıları, Fed'den V şeklinde bir ekonomik toparlanmanın gerçekliği ya da borsa yatırımcılarının V şeklinde bir toparlanmayı destekleyip ilerlemek isteyip istemedikleri konusunda ipuçları arayacaklar. Fed, Wall Street için olumsuz bir tablo sunarsa, talep altına doğru yönelecektir.” dedi.

Fed, pandemi sırasında ekonomik zararı en aza indirmek için faiz oranlarını sıfıra indirdi ve bir dizi teşvik paketi sundu. Düşük faiz oranları ve teşvikler, genellikle enflasyon ve para biriminin değer kaybetmesine karşı riskten korunma olarak kabul edilen altına olan talebi artırma eğilimine girdi.

Diğer Kıymetli Metallerde Son Durum


Diğer kıymetli metallere baktığımızda gümüş %0.6 artarak ons başına 17.69 dolar olurken paladyum %1.2 artışla 1.964.20 dolar seviyesine geldi. Platin de %0.1'lik bir artışla 838.22 dolara yükseldi.

Emtia fiyatlarını canlı takip etmek için tıklayın.


Kaynak: CNBC