BLOCKCHAIN PROJESİ AVA ÖZEL TOKEN SATIŞINDA 12 MİLYON DOLAR TOPLADI

haber 26 Haz 2020

Türk profesör liderliğindeki blockchain projesi Avalanche (AVA), özel bir token satışında 12 milyon dolar toplayarak rekor kırdı.

Cornell Üniversitesi bilgisayar bilimleri profesörü Emin Gün Sirer’in blockchain projesi olan AVA'nın 12 milyon dolar topladığı özel token satışına Galaxy Digital, Bitmain, Dragonfly Capital, Initialized Capital gibi şirketler de katıldı.

Avalance Nedir?


Avalanche, merkezi olmayan finans uygulamalarını ve kurumsal blokchain dağıtımlarını birlikte çalışabilir, yüksek oranda ölçeklenebilir bir ekosistemde başlatmak için oluşturulmuş açık kaynaklı bir platformdur.

AVA Labs'in kurucu ortağı ve COO'su Kevin Sekniqi, toplanan paranın AVA blockchain ağının daha da geliştirilmesi için kullanılacağını ve ana ağın Temmuz ayında piyasada olacağını söyledi. Avalanche konsensüs protokolüne dayanan AVA blockchain ağı, Ethereum 2.0'ı geride bırakacaklarını iddia ediyor.

Özel token satışı, Avalanche Foundation'ın bugüne kadar toplam fon gelirini 18 milyon dolara çıkartmış oldu. Geçen yıl AVA, Andreessen Horowitz ve Polychain gibi önde gelen girişim şirketlerinden ve Balaji Srinivasan ve Naval Ravikant gibi yatırımcılardan 6 milyon dolar toplamıştı.

Şirket, halka açık token satışının 8 Temmuz’da başlayacağını ve en az iki hafta süreceğini açıkladı. Kevin Sekniqi'nin ifadelerine göre, eğer iki hafta içerisinde 7 milyon Avalanche tokenı satılırsa 5 milyon token daha piyasaya sürülecek.

AVA Projesi Neden Önemli?


Messari.io'da aktarıldığına göre, Ethereum'un mevcut piyasa hakimiyeti hakkında konuşurken, AVA Labs'ın kurucu ortağı ve COO Kevin Sekniqi, Avalanche ve Ethereum'u Zoom ve Skype ile karşılaştırdı. Uzun lafın kısası Zoom, Skype 15 yıldır piyasada lider olmasına rağmen kazandı. Yani Ethereum 2.0 karşısında Avalanche da bir nevi Zoom gibi olacak.


Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin!

Twitter + Facebook + Instagram


Kaynak: The Block Crypto