BITCOIN ve KRİPTO PARALARA OLAN TALEP YÜKSELİYOR

haber 6 Nis 2020

Kripto paralara olan küresel talep hızla artıyor.

Bitcoin'in Mart ayında tek bir günde yaklaşık %50 düştüğü düşünüldüğünde, kripto para piyasasına ilginin düşük olduğunu varsaymak kolay olabilir. Fakat ilginç bir şekilde, veriler Bitcoin ve diğer kripto paralara olan talebin ciddi anlamda artışta olduğunu gösteriyor.

Kripto Paralar Yükseliyor


ARK Invest'te bir kripto para analisti olan Yassine Elmandjra bazı veriler paylaştı. Bu verilere göre “Bitcoin” terimi için yapılan Google aramaları birkaç gelişmekte olan pazarda -Peru, Guatemala, Zambiya, Uruguay, Kenya, Nijerya, Burkina Faso- tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. Bitcoin'de ilk arama artışı 2017-2018 balonu zamanında olmuştu.

"Bitcoin için Google aramaları, gelişmekte olan birkaç pazarda tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor. 2017'nin sonlarında sıfır Bitcoin araması yapan Burkina Faso'da bu ay rekor bir artış yaşandı."

İlginç olan şey ise önde gelen kripto para birimine olan talepteki güçlü artış geçtiğimiz iki hafta içinde gerçekleşmiş. Elmandjra'nın çizelgesine göre Mart ayında görülen çöküş yatırımcıları kripto para yatırımından pek de caydırmamış.

Kripto Paralara Olan Eğilimin Sebebi Ne?


Kimsenin bu konu hakkında ne yazık ki somut bir cevabı yok. Ancak, Bitcoin ve kripto varlıklara yatırım yapmak için bazı temel trendlerin ortada olduğu da aşikar.

-Bu trendlerden birisi Merkez bankalarının yarın yokmuşçasına para basması. Toplumsal çalkantıları ve koronavirüs salgını sonucu ortaya çıkan ekonomik krizi önlemek amacıyla merkez bankaları ve hükümetler acil teşvik paket önlemleri uygulamaya başladı. Ayrıca tüketicilere para dağıttılar, faiz oranlarını düşürdüler, ekonomiyi rahatlatmak için tahvil piyasalarına olan harcamaları teşvik ettiler ve trilyonlarca dolar değerinde likidite enjekte ettiler.

İlgili haberler:

"ABD Senatosu 2 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketini Onayladı"

"FED'in Bilançosu 5 Trilyon Doları Aştı"

-Bir diğeri de Bitcoin halving etkinliğinin yaklaşması. Mayıs ayında her gün çıkarılan BTC sayısı yarıya inecek. Bu da kripto para birimini altın ve diğer varlıklardan daha az/nadir kılar.

Morgan Creek Digital'in kurucu ortağı Anthony Pompliano, bu iki trendi Bitcoin için “roket yakıtı” olarak adlandırdı. Bu iki trendi göz önünde bulundurduğumuzda kripto paralara olan talebin yükselişinin oldukça mantıklı olduğunu görebiliyoruz.


Kaynak: https://cryptoslate.com/global-demand-for-crypto-continues-to-skyrocket-whats-behind-this-trend