BITCOIN FİYATI HALVING SONRASI İSTİKRARLI ARTIŞ GÖRDÜ

haber 15 May 2020

Bitcoin fiyatı, 11 Mayıs'ta gerçekleşen halvingden bu yana istikrarlı şekilde artış yaşıyor.

Coindesk'in haberine göre, CME kripto opsiyon piyasasında işlem yapan kurumsal yatırımcıların sayısı, Bitcoin'e olan ilginin devam ettiğinin bir işareti.

Halving gerçekleştiğinde Bitcoin'in fiyatı %12 oranında yükseldi. Son 24 saat içinde Bitcoin %6 artarak 9,689 dolar seviyesinde işlem gördü. Dünyanın ilk kripto para birimi, 13 Mayıs'tan bu yana 10 günlük ve 50 günlük hareketli ortalamaları yükseliş seviyelerinin üzerinde içeren teknik göstergelerle daha da yükseliyor.

Bitcoin Fiyatı Yükselmeye Devam Eder Mi?


Bazı analistler, Bitcoin'e olan ilginin arttığını ve arz şokunun piyasaların ilerlemesi ve fiyatlara yansımasının zaman alacağını söylüyorlar.

Bitcoin CME vadeli işlem sözleşme sayısı 5 Mayıs'tan bu yana artış gösterdi. Perşembe günü, open interest (vadeli işlemlerde ve opsiyonlarda ödenmemiş sözleşmeler) opsiyonları 105 milyon dolara ulaştı. CME'de işlemler genellikle iyi sermayeli yatırımcılar tarafından yapılıyor.

Halving öncesinde, Bitcoin 10.000 dolarlık direnç seviyesini kırmıştı. Şu anda koronavirüsün etkisi ve Bitcoin değerinin hala düşük olması nedeniyle önümüzdeki iki ay içinde Bitcoin fiyatının engellerle karşılaşacağı ama yükselmeye devam edeceği söyleniyor.

Bitcoin 5 Günlük Grafiği

Kripto Piyasalarında Son Durum


Kripto varlıklar çoğunlukla Perşembe günü yükselişteydi. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH) 24 saat içinde %3,2 oranında yükseldi.

Ethereum Grafiği

Kripto piyasasında yükselenler arasında iota (IOTA) %6.2, dogecoin (DOGE) %3.2 ve nem (XEM) de %3.2 arttı. Diğer yandan lisk (LSK) % 2.5, cardano (ADA) %1.2 ve stellar (XLM) %1 oranında düştü.

Diğer Piyasalar


Emtialara baktığımızda petrol Perşembe günü %7 oranında artışla işlem görürken, altın nispeten yassı bir seviyede kaldı ve %1'den daha az yükseldi.

S&P 500 endeksi Perşembe günü %1 arttı. Endekste hisse senetleri geçtiğimiz ay oldukça değişken bir şekilde işlem görmüştü. ABD tarafında 3 trilyon dolar değerinde yeni bir teşvik paketi gündemde. Eğer kabul edilirse bu teşviğin borsalara pozitiflik getirmesi bekleniyor.

Avrupa'da FTSE Eurotop 100 endeksi %2 ile kırmızıda günü kapattı. Asya tarafında Japonya’nın en büyük şirketlerinden Nikkei 225, kimya ve elektronik sektöründeki zayıf performansın etkisiyle Tokyo'daki işlem gününü %1,7 ile kapattı.


Kaynak: Coindesk