BİTCOİN FİYATI 10 BİN DOLAR GERİLEDİ: SEBEP EL SALVADOR MU?

Yazılar 7 Eyl 2021

Bitcoin ve diğer birçok altcoin, yarım saat gibi kısa bir süre içerisinde ciddi oranda değer kaybı yaşadı. Son 1 saatte 2 milyar dolardan fazla pozisyon likidite oldu. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, "dipten" Bitcoin aldıklarını açıkladı.

Gün içinde 52.853 dolara kadar yükselen Bitcoin (BTC), %17 oranında değer kaybederek 43.285 dolara kadar geriledi. Son 4 saat içinde 1.2 milyar dolarlık Bitcoin pozisyonu likidite oldu. Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Binance Coin (BNB), XRP, Dogecoin (DOGE), Polkadot (DOT) gibi ilk 10'da yer alan altcoinlerde fiyat düşüşü görülürken, Solana (SOL) %11'in üzerindeki yükselişini düşüş sırasında da sürdürdü.

Coinmarketcap

Düşüşün Sebebi El Salvador mu?

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde görülen düşüşün arkasındaki sebep olarak El Salvador'un Bitcoin'i resmi para birimi olarak ilan etmesi gösteriliyor. El Salvador haberinin ardından yükselen Bitcoin, ilerleyen saatlerde %10'dan fazla düştü.

Bloomberg'in haberine göre, Twitter ve Reddit gibi sosyal medya platformlarındaki kullanıcılar El Salvador'un Bitcoin yasasının yürürlüğe girmesini 7 Eylül'de kutlamak istediler. Belirtilenlere göre, kullanıcılar 30 dolar değerindeki BTC satın alarak gelişmeyi kutlamak istiyorlardı. Potansiyel ve koordineli fiyat pump'ı, GameStop olayına benzetildi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, dipten alım yaptıklarını söyleyerek kasaya 150 BTC daha eklediklerini duyurdu.

Fiyatlar Yükselmeye Başladı

Kripto para piyasasında görülen genel düşüş, son 1 saatte toparlama eğilimi göstermeye başladı. Bitcoin %2,5 oranında değer kazanmayı başarırken; ETH, ADA, BNB, XRP, DOGE, DOT gibi altcoinler %4'ün üzerinde yükseldi.

Son 24 saatte en çok yükselen ilk 3 kripto para ise %19 ile Solana (SOL), %16 ile Fantom (FTM) ve %11 ile Near (NEAR) oldu.


Kaynak:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-09-07/bitcoin-crashes-as-el-salvador-adoption-price-pump-falters?srnd=cryptocurrencies

https://www.bybt.com/LiquidationData