BİTCOİN 50 BİN DOLARI AŞTI, ANALİST FİYAT HEDEFİ VERDİ

Yazılar 23 Ağu 2021

Kripto para veri analiz şirketi CryptoQuant'ın onaylı analistlerinden IT Tech, Bitcoin fiyatında görülen artışı tetiklemiş olabilecek 5 olası sebebi sıraladı ve fiyat hedefi verdi.

Bitcoin (BTC), son 24 saatte %2,1 oranında değer kazandı ve 48 bin dolar seviyesinden yükselerek 50 bin doları geçmeyi başardı. Bu fiyat, Bitcoin için mayıs ayından bu yana görülen en yüksek seviye oldu.

CryptoQuant platformunda onaylı analist olacan IT Tech, Bitcoin'in mayıs ayında gördüğü 64 bin dolardan 28 bin dolara kadar gerilemesinin ardından 50 bin dolara kadar çıkmasının arkasındaki olası sebepleri açıkladı. Analist, öncelikle Çin'deki kripto para madenciliği yasağı sonrasında BTC hash oranının tekrar yükselmesini, ikinci olarak da bazı yatırımcıların Bitcoin'i zararına satmış olmasını sebep olarak gösteriyor. Korku ve açgözlülük endeksine göre aşırı korku piyasaya hakimken kimse Bitcoin almak istemedi.

Aşırı korku seviyesinde olan korku ve açgözlülük endeksi, aşırı açgözlülük seviyesine geldi.

Endeks geçen ay aşırı korku bölgesindeydi.

Analistin üçüncü maddesi, 21-26 Temmuz'da Bitcoin vadeli işlemlerinde görülen açığa satışlar oldu. Dördüncü neden, bu açığa satışlar sonrasında kripto para borsalarında çok büyük miktarlarda BTC alımları olması.

Son olarak, analist Bitcoin madencilerinin BTC satış baskısını azaltmalarını sebep olarak gösterdi.

Bitcoin İçin Fiyat Hedefi Verdi

Analist, BTC fiyatı için kısa vadeli hedefini de paylaştı. Öncelikle Bitcoin'in 48-49 bin dolara gerileyerek bu seviyeyi yeniden test etmesini bekliyor. Bunun ardından BTC'nin tekrar 51 bin doları aşacağını ve 57 bin doları geçerek yeni bir rekor göreceğini tahmin ediyor.


Kaynaklar: https://cryptoquant.com/quicktake/612334536e4a06184bf9494b-5-Reasons-why-Bitcoin-price-is-recovering-to-50k-after-May-crash-from-ATH-648k-t?next=profile

https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/