BİNANCE REGÜLASYONLARA UYUMUNU ARTIRIYOR: ESKİ ABD YETKİLİSİ İŞE ALINDI

Yazılar 18 Ağu 2021

Kripto para borsası Binance, küresel kara para aklama raporlamalarından sorumlu yönetici olarak eski ABD hükümet görevlisi Greg Monahan'ı atadı. Monahan, yaklaşık 30 yıl kara para aklama ve mali suçlar alanında ABD hükümetine hizmet etti.

Son zamanlarda regülasyon uyumu konusunda bazı ülkelerin tepkisiyle karşı karşıya kalan Binance, eski ABD hükümet yetkilisini işe aldığını duyurarak regülasyon konusunda emin adımlarda yürüdüğünü göstermek istiyor.

İşe alınan Greg Monahan, Binance'in kripto para endüstrisini güvenli hale getirmek isteyen güçlü bir borsa olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

"Binance'in uluslararası kara para aklamayı önleme (AML) ve soruşturma programlarını geliştirmenin yanında dünya çapındaki regülatörlerin ve kanun yapıcı kurumlarla olan ilişkilerini de güçlendirmeye odaklanacağım."

Binance CEO'su Changpeng Zhao (CZ), kullanıcıların çıkarlarını her zaman en üstte tuttuklarını belirterek bu amaçla borsayı daha güvenli bir hale getirmek için her zaman çalıştıklarını söyledi. Greg Monahan'in Binance'e katılmasıyla ilgili olarak da heyecan duyduklarını ifade etti.


Kaynak: https://www.asiaone.com/business/binance-hires-former-us-federal-law-enforcement-investigator-greg-monahan-global-money