BILL GATES KORONAVİRÜSÜ YENMEK İÇİN GEREKEN 5 YENİLİĞİ AÇIKLADI

Bill Gates, koronavirüs pandemisini durdurmak ve ekonomiyi yeniden açmak için neler yapmamız gerektiğini açıkladı.

Bill Gates, son blog yazısında Covid-19 salgınını durdurmak ve ekonomileri yeniden canlandırmak için gereken yeniliklerin bir özetini yaptı. Gates, dünyanın virüsü durdurmak için tedavileri, aşıları, testleri, temas takip uygulamalarının geliştirilmesi ve normalleşme politikalarını incelenmesi gerektiğini söyledi.

"Yeni koronavirüsü durdurmak ve ekonomiyi güvenli bir şekilde yeniden canlandırmak için ihtiyacımız olan tüm araçlara henüz sahip değiliz ama ufukta görünüyorlar."

Bill Gates Neler Önerdi?


Bill Gates, Perşembe günü yayınladığı blog yazısında Covid-19 salgını durdurmak ve ekonomileri yeniden canlandırmak için dünyanın neler yapması gerektiğini özetledi. Bunu yaparken pandemi ve savaşı da karşılaştırdı.

Gates, “İkinci Dünya Savaşı sırasında radar, güvenilir torpidolar ve kod kırma gibi inanılmaz derecedeki yenilikler savaşın daha hızlı bitmesine yardımcı oldu. Bu durum pandemi ile de aynı olacak." dedi. Gates, Covid-19 salgını üzerinde konuşma da yaptı ve virüsün yayılmasını “kabus senaryosu” olarak nitelendirdi.

"Koronavirüs salgını tüm insanlığı virüse karşı birleştiriyor. Bu da adeta bir dünya savaşı gibidir, fakat bu durumda tüm insanlık aynı taraftayız." - Bill Gates

İnovasyon Gereken 5 Alan


İşte Bill Gates'e göre inovasyonun gerektiği 5 alan:

Tedavi: Gates birçok tedavinin başarısız olabileceğini kabul etti, ancak bazılarının koronavirüsün yükünü azaltmada başarılı olacağı konusunda iyimser olduğunu da ekledi. İnsanların futbol maçları veya konserler gibi halka açık alanlarda kendilerini güvende hissetmeleri için %95 oranında etkili bir tedaviye ihtiyacı olacağını söyledi. Kan plazması veya antikorları, antiviralleri ve Hidroksiklorokin kullanılma potansiyeline dikkat çekti.

Aşılar: Gates, “En kısa ve mucizevi tedavi şekli” olarak nitelendirilen aşının insanların normal hayatlarına dönmesinin tek yolu olduğunu aktardı. Bununla birlikte, yeni bir hastalık için bir aşı geliştirilmesinin normal şartlar altında 5 yılı bulduğunu söyledi. Fakat kendisinin 18 ay içinde bir aşı bulunacağı konusunda ümitli olduğunu aktardı. Bununla birlikte aşının 9 ay - 2 yıl arasında bulunma ihtimali de var.

Testler: Gates, ABD'nin bir gün içinde sonuç alabilmesi için Covid-19 testine öncelik vermesi ve işlemleri hızlandırması gerektiğini söyledi. Gates, sağlık çalışanlarının testlere erişimi olması gerektiğini, asemptomatik kişilerin ise tüm semptomatik insanlar test edilinceye kadar test edilmeyi beklemeleri gerektiğini dile getirdi. Ek olarak insanların evlerinde test yapabilme imkanlarının olması, gerekirse test sonuçlarını laboratuvarlara gönderebilmelerinin de gerekli olduğunu söyledi.

Temas Takip Uygulamaları: Gates, test sonucu pozitif olan biriyle yakın temas halinde olan kişilerin kendilerini test etme ve bireysel karantina uygulamalarına geçmelerinin önceliklendirilmesi gerektiğini söyledi. Gates, çoğu ülkenin Almanya'daki temas takip sistemini takip edeceğine inanıyor. Bunu yapmak için pozitif vakalarla görüşmek ve hasta kişileri takip ettiklerini doğrulamak için bir veritabanı kullanılması gerekiyor.

Normalleşme Politikaları: Gates, en gelişmiş ülkelerin önümüzdeki iki ay içinde salgının ikinci aşamasına gireceğine inanıyor. Bu aşama dünyanın yarı yarıya normalleşeceği aşama olacak. İnsanlar bunu tam olmasa da pratikte yaşadılar. Gates, ülkelerin normalleşmeye ve karantinadan çıkmaya uygun olduğunda güçlü testler yapan diğer ülkelerden neler yaptıklarını öğrenmeleri gerekeceğini söyledi. Gates, yetkililerin risk ve faydalara dayalı bilgi alışverişi yapmak zorunda kalacağını da sözlerine ekledi.

Covid-19 Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıktığından beri dünya çapında 2.6 milyondan fazla insana bulaştı ve Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre en az 186.372 kişiyi öldürdü.

Aşağıdaki makaleler de ilginizi çekebilir:

-Koronavirüs Sonrası Gelecek İçin 7 Tahmin

-Koronavirüs ve Panik Alımları


Kaynak: https://www.cnbc.com/2020/04/23/bill-gates-outlines-innovations-needed-to-stop-coronavirus-pandemic.html