Bezos, Biden'ın Benzin İstasyonlarına Fiyatları Düşürme Çağrısını Eleştirdi

Yazılar 6 Tem 2022

Amazon.com Inc kurucusu ve dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Jeff Bezos, ABD Başkanı Joe Biden'ı benzin istasyonu işleten şirketleri fiyatlarını düşürmeye çağırdığı için eleştirmesi nedeniyle  Beyaz Saray ile olan tartışmasını hafta sonu  attığı tweet ile yeniledi.

2 Temmuz Cumartesi günü bir tweet'te Biden, "bu bir savaş ve küresel bir tehlike dönemi " dedi ve şirketlerden ülkenin birçok yerinde galonu yaklaşık 5 dolara yükselen benzin fiyatlarını düşürmelerini istedi.

ABD Başkanı Biden, "Ürün için ödediğiniz maliyeti yansıtmak için pompada ödediğiniz fiyatı düşürün. Ve şimdi yapın," dedi.

Bezos kısa süre sonra Twitter'da Biden’a cevaben şunları yazdı: “Beyaz Saray böyle açıklamalar yapmaya devam ettikçe enflasyon çok önemli bir sorun olmaya devam edecek.  Bu açıklamalar ya doğrudan yanlış yönlendirmeden ya da temel piyasa dinamiklerinin derinden yanlış anlaşılmasından kaynaklanmakta."

3 Temmuz Pazar günü, Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre, Bezos'un eleştirilerini reddetti ve “Petrol fiyatları geçen ay yaklaşık 15 dolar düştü, ancak pompa fiyatları neredeyse hiç düşmedi. Bu “temel piyasa dinamikleri” değil. Amerikan tüketicisini başarısızlığa uğratan bir Pazar olmasıyla ilgili" ifadeleriyle Beyaz Saray’ı savundu.

Jean-Pierre, Twitter'da "Ancak, petrol ve gaz şirketlerinin, Amerikan halkının zararına rekor karlar elde etmek için piyasa gücünü kullanmalarına rağmen, ekonomimizin beklendiği gibi işlemesi gerektiğini düşünmeniz şaşırtıcı değil." diye yazdı.

Bezos, Biden yönetimi ile görüş ayrılıklarını geçmişte de defalarca dile getirmişti. Son olarak Mayıs ayında Biden'ı halkı yanıltmakla suçlamış ve yönetimini enflasyondaki artıştan sorumlu tutmuştu.