BDDK, 16 FAİZSİZ FİNANSMAN ŞİRKETİ İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Yazılar 2 Tem 2021

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 8 faizsiz finansman şirketinin intibak sürecinin devam ettirilmesine karar verdi. Sekiz şirketten dördü, birleşerek intibak sürecine devam edecek.

Açıklamaya göre; Fuzul, Sinpaş, İmece Yatırım ve Eminevim, kendi tüzel kişiliklerinde intibak sürecine devam edecek. Bu sürece devam edeceği belirtilen şirketler: Emin Evim Emin Otomotiv İletişim Organizasyon, Fuzul Gayrimenkul Yatırım, İmece Yatırım ve Organizasyon, Sinpaş Yapı Endüstrisi, Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv, Katılımevim Otomotiv İletişim Organizasyon.

Ayrıca BDDK; Güvence, Benimevim, Yenievim, Narevim, Kumbaraevim, Ezogelin, Pamuk Evim, Umutevim şirketleri için iradi tasfiye kararı verdi.

21 Şirket Tasfiye Edilecek

BDDK, 2 Temmuz sabahı tasarruf finansman sektörüne yönelik getirilen yasal altyapı sonrasında koşulları karşılamayan 21 şirketin tasfiye edileceğini açıklamıştı. Bu karar; finansal kiralama, faktoring, finansman ve tasarruf finansman şirketlerine gelen kanun değişikliğinin ardından geldi. Tasfiye edilecek şirketlerin listesi:

İktisatevim,
Doğruevim,
Vizyon Evim,
Finansevim,
Finalevim,
Birikimevim,
Yaşamevim,
HH Aydın Yatırım,
İhtiyaçevim,
İstek Evim,
Destekevim,
Varlıkevim,
İkizlerevim,
Gerçekevim,
Değer Tasarruf Gayrimenkul,
Önceevim,
Morevim,
Hedefevim,
Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul,
Gelecek Tasarruf Gayrimenkul,
Birlikbirikim.