ALTIN FİYATLARINDA AŞI İYİMSERLİĞİ

Yazılar 14 Eyl 2020

Baskı altında kalan altın, aşı umutlarının artmasıyla birlikte toparlanma eğilimleri göstermeye başladı.

Yatırımcılar, Fed'in yaklaşan başkanlık seçimlerinden önceki son para politikası toplantısının güncellemelerini büyük bir merakla bekliyor. Çarşamba günü yapılacak toplantı, altının seyrini değiştirebilir.

Yeni haftada altın fiyatlarında pek bir değişim görülmüyor. Şu anda XAUUSD fiyatı 1.945,96 seviyesinde işlem görüyor.

Piyasalardaki risk duyarlılığı, AstraZeneca'nın üçüncü aşama denemelerine devam etmesiyle bir miktar baskı altına girdi. Covid19 için geliştirilmeye devam edilen aşı ile birlikte yatırımcıların umutları da yükseldi. Bununla birlikte, altınla negatif korelasyon gösteren ABD dolarında da bir miktar güçlenme görülüyor.

Avrupa Merkez Başkanı Christine Lagarde, koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik zararı telafi etmek için üye ülke hükümetleri ekonomik teşvikleri artırmaya çağırmıştı. Bu da kıymetli metalin güvenli liman rolünü pekiştirerek cazibesini artırdı.

Güncel altın fiyatları için tıklayın.

Altında Üçgen Formasyonu

Giles Coghlan'ın Forexlive'deki analizine göre, altında oluşan simetrik üçgenin Fed'in hafta ortası toplantısını beklediğini gösteriyor.

Güvercin Fed, boğaların daha fazla altın alması için bir katalizör işlevi görebilir. Bu durumda Merkez Bankası zorlu bir durumla karşı karşıya diyebiliriz. ABD başkanlık seçimleri yaklaşıyor ve bu da Fed'in sabit kalmasını gerektiriyor. Bununla birlikte, teknoloji hisse senetlerinde görülen son satışlar endişe yaratabilir (İlgili haber: Teknoloji Devlerinin Hisselerinde Rekor Düşüş). Fed, bu endişeleri önlemek adına hisse senetlerini desteklemek için devreye girmek isteyebilir. Fed, borsaları destekleyerek USD'yi zayıflatabilir. Böyle bir durumda altın fiyatlarının yükselmesi kaçınılmaz olacaktır.

Güncel Altın Fiyatları

Gram altın: 468,64 seviyesinde

Çeyrek altın: 758,94 seviyesinde


Kaynak: Fxleaders