ALTIN FİYATLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Yazılar 29 Eyl 2020

Güvenli liman altın fiyatları, Pazartesi günü 1,881,19 dolar seviyesinde kapanış yapmıştı. Genel olarak altın fiyatları, gün boyunca yükselişini sürdürdü ve bugün de yükselmeye devam ediyor.

28 Eylül 2020 Pazartesi günü altın fiyatları, bu haftaki ABD başkanlık tartışmaları öncesinde zayıf ABD dolarının da desteğiyle yukarı yönlü hareketlenmeler gördü. Fakat dolar düşerken ABD borsalarındaki yükselme, altındaki fiyat artışını sınırlandırdı.

Güncel altın fiyatlarını görmek için tıklayın.

Dolar Zayıfladı, Emtialar Yükseldi

ABD Dolar Endeksi geçtiğimiz hafta elde ettiği iki aylık zirveden gerileyerek %0.4 oranında düştü. Endeks, geçen hafta neredeyse %1.8 değer kazanmıştı ve altın gibi diğer emtialar da doların gücü nedeniyle baskı altına girmişti. Ancak, bu hafta ABD başkanlık tartışmaları öncesinde ABD dolarının zayıflaması Pazartesi günü emtia fiyatlarını yükselten ana faktör oldu.

Başkan Donald Trump ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, 29 Eylül 2020 Salı günü (bugün) ilk başkanlık tartışmalarında karşı karşıya gelecekler. Bu tartışma, adaylar arasında yapılacak üç tartışmadan biricncisi olacak. Tartışmaların konuları arasında hem adayların kayıtları, koronavirüs salgını, ABD ekonomisi, şehirlerde yaşanan ırkçılık ve şiddet ile seçim bütünlüğü var.

Borsalar Altın Fiyatlarını Kontrol Altına Aldı

Geçen hafta Çin'den gelen ekonomik veriler, hızlı bir ekonomik iyileşme umudunu artırdı. Bu veriler ışığında Asya ve küresel piyasalarda risk iştahı artarak hisse senetlerini yükseltti. Borsalardaki yükseliş, altın fiyatlarını sınırladı. Borsaları destekleyen bir diğer haber de bilim insanlarının koronavirüsü önleyebilecek bir burun spreyi üzerinde yaptıkları çalışmalar oldu. Araştırmacılar, umut verici sonuçların görüldüğünü söyledi.

Dünya genelinde, özellikle Avrupa'da artan koronavirüs vakaları ve Brexit belirsizlikleri Pazartesi günü altın fiyatlarındaki yükselişi destekleyen temel faktörler arasında yer aldı. AB ile Büyük Britanya arasında anlaşmasız Brexit olasılığı gün geçtikçe artıyor ve piyasa duyarlılığı da buna paralel olarak yükseliyor. Bu sırada, ABD - Çin arasındaki gerginlik de hem koronavirüsün kaynağı hem de Güney Çin Denizi ve teknoloji anlaşmazlıkları nedeniyle iyice yükseldi. Bu belirsizlikler, güvenli liman altını desteklemeye devam ediyor.

Güncel Ons Altın Fiyatı

XAUUSD:


Kaynak: fxleaders