ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

haber 24 Ağu 2020

ABD'de iyileşmiş COVID-19 hastalarından kan plazması alınmasının tedavi seçeneği olarak kullanılmasına izin verilmesi ve bu haberin ardından doların yükselişe geçmesiyle risk duyarlılığı arttığı için altın fiyatları bir miktar düşüşe geçti.

Altın Satış Baskısı Altında

Spot altın Cuma günü haftanın en düşük seviyesi olan 1.910.99 dolar seviyesini gördükten sonra ons başına %0.3 düşüşle 1.934.13 dolara geriledi. ABD altın vadeli işlemleri %0.2 düşüşle 1.942.90 dolar oldu. Bu arada, ABD dolar endeksi en son 93.15'te işlem gördü ve gün içinde fazla değişmedi.

Geçen hafta altın ons başına 2000 dolar seviyesine tutunamadığı için satış baskısı altına girdi.

Bazı analistlere göre, yılın başından bu yana tarihi bir yükselişin ardından altın, gerekli bir konsolidasyon dönemine girdi. Analistler, bunu altının uzun vadeli yükselişini sürdürmesine yardımcı olacak sağlıklı bir düzeltme olarak gördüklerini söylüyor.

Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, ABD dolarında görülen yeni yukarı yönlü ivmenin, altının yakın vadedeki en önemli dalgalanmasına yol açabileceğini söyledi. Dolara yönelen yatırımcılar, altın pozisyonlarını yakın vadede sıkıştırabilir.

Altın Ne Kadar Düşebilir?

Altın kısa vadede daha düşük fiyatlara karşı savunmasız görünürken, birçok yatırımcı kritik destek seviyelerine yakın işlem yapıyor ve altının ne kadar düşebileceğini merak ediyor.

DailyFX.com'da kıdemli para stratejisti olan Christopher Vecchio, altın fiyatlarının tüm zamanların en yüksek destek seviyesinde tutunup tutunamayacağını izlemenin önemli olacağını söyledi ve yatırımcıların ağustosun düşük seviyelerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

TD Securities'de emtia stratejisti olan Daniel Ghali, altın fiyatlarının 2.000 doların üzerine çıkmasının ardından büyük ve önemli bir düzeltme görebileceğini söyledi. Düzeltmenin ne kadar önemli olabileceğine gelince, Ghali, %17 veya 300 dolardan fazla bir düşüşün mümkün olabileceğini söyledi. Ancak düzeltme bittiğinde, altının rallisini oluşturan temel faktörlerin fiyatları desteklemeye devam etmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Bazı analistler ise altın fiyatlarının ons başına 1.800 $ 'a kadar düşebileceğini ve uzun vadeli yükseliş trendinde kalabileceğini söylüyor.

Güncel Altın Fiyatları

Ons Altın:

Gram Altın: