ALTIN FİYATI NEDEN DÜŞTÜ? UZMANLAR YORUMLADI

Yazılar 9 Ağu 2021

Ons altın, 9 Ağustos'ta 1.687 dolara kadar düşüş gördü. Bu seviye, ons altın için mart ayından bu yana görülen en düşük seviye oldu.

Ons altın fiyatı, Asya işlem saatlerinde 1.687 doları gördü ve ardından hafif toparlanma kaydetti. Ons, bu yılın başlarında 1.950 doların üzerine çıkmıştı.

Gün içinde değerini 1.700 doların üzerine çıkarabilen ons altın (XAUUSD) hakkında uzmanlardan gelen açıklamalara göz atalım.

Ons Altın Fiyatı Neden Düştü?

Tanınmış yatırımcı Peter Brandt, XAUUSD'de görülen düşüşü toplu pozisyon tasfiyelerine bağlıyor. Yatırımcı, Chicago borsasındaki altın kaldıraç oranının 15-1 olduğunu, bu nedenle kaldıraçlı işlemlerde ciddi likidite görülebileceğini belirtti.

Londra merkezli finans şirketi City Index, sabah saatlerinde görülen fiyat düşüşünün zayıf piyasa koşullarına bağlı stop-loss satışları ile ilgisi olduğunu ileri sürdü.

InTheMoneyStocks stratejisti Gareth Soloway, ABD istihdam rakamlarının yayınlanması ve faiz oranlarının yükselmesiyle güçlenen dolar karşısında altının olumsuz tepki verdiğini ifade etti. Stratejist, enflasyonun yükselmesi halinde ise altın fiyatının ciddi anlamda artış görebileceğini söyledi.


Kaynaklar:

https://www.cityindex.co.uk/market-analysis/after-a-monday-morning-flash-crash-in-gold-and-silver-what-comes-next/

https://www.kitco.com/news/2021-08-06/Why-did-gold-price-drop-2-today-More-downside-coming-Gareth-Soloway-on-metals-stocks-Bitcoin.html