ALMANYA LIBRA COIN'I REDDETTİ!

haber 18 Eyl 2019

FACEBOOK'UN KRİPTO PARA BİRİMİ ALMANYA ENGELİNE TAKILDI

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Facebook'un Libra stablecoinini kabul edemeyeceklerini belirtti. Scholz'un 17 Eylül'de Berlin’deki bir panelde yaptığı açıklamada, Facebook’un kripto parası Libra'yı açıkça reddedeceklerini söyledi.

Alman hükümeti daha önce Facebook’un Libra projesine karşı konuşmuştu. 13 Eylül’de Alman milletvekili Thomas Heilmann, hükümetin Libra coin gibi projeleri engelleyeceğini ve yetkililerin Fransa’nın izlerini takip ederek herhangi bir özel stablecoine izin vermeyi planlamadıklarını iddia etti.

Bu arada, Calibra başkanı David Marcus, Libra'nın küresel finansal sisteme yönelik algılanan tehdidini etkisiz hale getirmeye çalışıyordu.

Marcus, Libra'nın kurucuları ile Basel'deki 26 küresel merkez bankası arasındaki toplantıda, Libra'nın kripto para projesinin yeni bir para birimi oluşturma niyetinde olmadığını, daha doğrusu anlamlı bir değer sunmak için “daha ​​iyi bir ödeme ağı ve mevcut para birimleri üzerinde çalışan bir sistem” oluşturmayı planladığını belirtti.
Facebook’un planladığı Libra, geleneksel para mevduatı, kısa vadeli devlet tahvili veya altın gibi varlıkların desteklediği belirli bir şifreleme para birimi olan stablecoinler içinde en bilinenlerden. Dijital para birimleriyle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bugün Alman kabinesinin ekonomilerinin dijital dönüşümünü artırmayı amaçlayan ve aynı zamanda bu tür yeni teknolojilerden kaynaklanan risklerle mücadele etmeyi amaçlayan kapsamlı bir blockchain (blok zinciri) stratejisi benimsemesi bekleniyor.
Reuters tarafından yayınlanan bir hükümet belgesine göre, blockchain stratejisinde Berlin'in, stablecoinlerin alternatif para birimleri olmalarını önlemek için Avrupalı ​​ve uluslararası müttefikleri ile yakın ilişki kuracağını belirtti.

Belgede, "Hükümet, stablecoinlerin resmi para birimlerine alternatif olmamasını sağlamak için Avrupa ve uluslararası düzeyde çalışacak." diye belirtiliyor. Ek olarak Berlin’in Almanya’nın ulusal merkez bankası olan Bundesbank’la mevcut mevcut durumunu araştırmak ve olası riskleri ele almak için dijital merkez bankası parası konusunda diyalog kuracağı belirtildi.

Alman hükümetinin blockchain temelli dijital bonoların getirilmesine izin verecek bir yasa önereceği de belgede yazanlar arasında.

Geçtiğimiz cuma günü Fransa ve Almanya, Facebook’un Libra para biriminin finansal sektöre risk oluşturduğunu ve alternatif bir kripto para biriminin gelişimini desteklediklerini söylemişlerdi.


Eleştiriler, Avrupa Merkez Bankası’nın Libra'yı gereksiz hale getirecek projeler yapabilen bir dijital para birimi geliştirmek için uzun vadeli bir plan üzerinde çalıştığını söylediği gibi geldi.

Salı günü, Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Francois Villeroy de Galhau, Facebook’un Libra coini kendi yararına kullanabileceğini gösteren bazı kurallardaki açıklıklar nedeniyle Libra coinin yakından takip edileceğini vurgulamıştı.

FACEBOOK'UN KRİPTO PARASI LİBRA NEDİR?

Libra’nın amacı özellikle gelişmekte olan ülkelerde finansal hizmetlere erişemeyenlerin bu hizmetlerden yararlanmalarını sağlayacak ucuz ve  hızlı bir para birimi olmak.

Libra ile ilgili detaylı bilgi almak için "Facebook’un Kripto Para Birimi: Libra" adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynak: coinspeaker.com

Kaynaklar:

www.reuters.com
www.cointelegraph.com