Alman Otomobil Pazarı 2022'de %7 Büyümesi Bekleniyor, Hala Pandemi Öncesi Seviyelerin Altında

Yazılar 9 Şub 2022

Ulusal Otomobil Derneği VDA Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Almanya'nın otomobil pazarının 2022'de %7 oranında artarak 2,8 milyon yeni araca ulaşmasının beklendiğini, geçen yılın tarihi düşük seviyelerinde bir gelişme olduğunu, ancak yine de pandemi öncesi seviyelerin altında olduğunu söyledi.

VDA, küresel olarak pandemiden toparlanmanın ABD veya Çin'den daha yavaş olduğu Avrupa'da %5'lik bir artışla bu yıl pazarda %4'lük bir büyüme beklediğini söyledi.

Geçen yıl, Almanya'nın halihazırda zayıf olan 2020 rakamlarından %10 daha düşük olan 2,6 milyon ile ülkenin doğu ve batısının birleşmesinden bu yana Almanya'da kayıtlı en düşük araba sayısı görüldü.

Dernek, yarı iletken üretimini artırmaktan daha fazla şarj istasyonu inşa etmeye kadar, Almanya'nın yollarında artan sayıda elektrikli otomobili desteklemek için gerekli altyapıyı oluşturmaya artık öncelik vermesi gerektiğini söyledi.

VDA Başkanı Hildegard Mueller yaptığı açıklamada, "Artık odak, altyapı ve çerçeve koşulları üzerinde. Bunlar, endüstrinin üzerinde anlaşmaya varılan hedefleri döndürmesi için belirleyici faktörler." dedi.

Dernek, Almanya'nın şarj altyapısı kurma hedeflerinde çok geride kaldığı konusunda uyardı. Mevcut hızda, 2030 yılına kadar yalnızca 160.000 şarj noktası kurulacak ve bu, ülkenin belirtilen bir milyon hedefinin küçük bir kısmı.

VDA, elektrikli araçlara güç sağlamak için yeterli temiz enerji üretmek için diğer ülkelerdeki enerji üreticileri ve hammadde üreticileriyle de ortaklıklar kurması gerektiğini belirterek, yerli yenilenebilir enerji üretiminin yeterli olmayacağını öngördü.