ABD, Ukrayna'ya 1 Milyar Dolara Kadar Devlet Kredisi Garantisi Vermeyi Düşünüyor

Yazılar 15 Şub 2022

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'nın askeri yığınağının baskısı altında ekonomisine yardımcı olmak için Ukrayna'ya 1 milyar dolara kadar egemen kredi garantisi sunduğunu söyledi.

Blinken yaptığı açıklamada, "Bu teklif, Ukrayna'nın Rusya'nın istikrarsızlaştırıcı davranışı karşısında halkı için ekonomik istikrar, büyüme ve refah sağlama yeteneğini güçlendirecek" dedi.

Beyaz Saray yetkilisi, konuya aşina bir kaynağın daha önce ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan'ın kongre liderleriyle yaptığı görüşme hakkında basına aktardıklarını doğruladı.

Biden yönetiminden bir yetkili, "Evet, Rusya'nın askeri birikiminden kaynaklanan baskının ortasında Ukrayna ekonomisine yardımcı olmak için araştırdığımız ek makroekonomik desteğin bir parçası olarak düşündüğümüz bir şey." dedi.

Rusya Pazartesi günü, Ukrayna'nın çok yakınında büyük bir güç oluşturduğu bir güvenlik krizini yatıştırmaya çalışmak için Batı ile görüşmeye devam etmeye hazır olduğunu öne sürerken, Ukraynalı bir yetkili Kiev'in taviz vermeye hazır olduğunu söyledi.

Ukrayna, IMF, diğer uluslararası finans kuruluşları, varlıklı ülkelerden oluşan G7 grubu ve diğer ikili bağışçılar arasında güçlü bir ortaklığın da bu çabalara yardımcı olacağını ekledi.